7. märts 1996 kell 22:00

Krediidiinfo koostab liisingute registrit

«Liising on võlakohustusvorm, mida alati pole bilansis näha,» põhjendas vajadust liisingute registri järele Krediidiinfo tegevdirektor Veiko Meos. «Iga firma soov on saada võimalikult palju informatsiooni, et selle põhjal õigeid otsuseid teha,» lisas ta.

Krediidiinfo haldab ka kommertspankade laenuregistrit, mida kasutavad firma omanikuks olevad Eesti pangad. Liisinguregistrid on Meose sõnul loodud nii mõneski Euroopa riigis, kus laenuregister juriidiliste isikute kohta puudub.

«Vormiliselt hakkab liisinguregister välja nägema andmete koguna, mida liisingufirmad täiendavad, ja kust saavad informatsiooni oma klientide kohta,» lisas Veiko Meos.

Registripidamise rahalist külge ei soostunud ta kommenteerima. «Vaevalt see huvitaks laiemat üldsust, kuna see on puhtalt tehniline küsimus, kes kellele ja kui palju maksab,» jäi Krediidiinfo tegevdirektor napisõnaliseks.

Eesti Tööstusliisingu müügijuhi Peep Parringu sõnul on nende firma seni infot saanud firmadelt endilt või pangast, mille klient firma on.

Parring lisas, et temani jõudnud andmetel olid liisingufirmad seoses andmevahetuslepinguga huvitatud ka ligipääsust Krediidiinfo laenuregistrile, kuid kuna selle valdajad on pangad, polnud see pangasaladuse hoidmise nimel võimalik.

Hetkel kuum