20. märts 1996 kell 22:00

Restaureerimisfirmad tahavad Eesti Restauraatori üle võtta

Koogi sõnul tingis erastamispakkumuse esitamise eelkõige investeeringute kindlustamise vajadus.

Kui restaureerimisega tegelevatel väiksematel firmadel ei õnnestu praegu kasutatavates Eesti Restauraatori tootmishoonetes tööd jätkata, tuleb neil oma tegevus lõpetada või ümber organiseerida, ütles Kook.

Eesti Restauraatori tootmisbaasid paiknevad laiali üle Eesti, lisas ta.

ASi Tallinna Restauraator direktori Toivo Lepiku ütlusel koosneb Eesti Restauraatori erastamispakkumuse teinud AS ASTL üheteistkümnest endisest restaureerimisvalitsusest väljakasvanud erafirmadest, kes rendivad Eesti Restauraatori tootmisbaase.

Suurimad neist firmadest on Restor ja Tallinna Restauraator, ütles Lepik.

Rendilepingute katkemise korral kannatab kõige rohkem restaureerimine väljaspool Tallinna ja Harjumaad, lisas ta. Lepikut teeb murelikuks ka muinsuskaitseameti liiga kerge restaureerimislitsentside väljaandmine.

«Restaureerimine on ala, millega igaüks tegelda ei suuda,» ütles ta.

Erastamisel osales ka AS Feer. Ehitusfirma asedirektori Peep Vallistu ei soovinud esitatud pakkumuse suurust aga nimetada.

Erastamisagentuuri avalike suhete osakonna juhataja Marko Kadaniku ütluse kohaselt kuulutati RASi Eesti Restauraator erastamine välja eelmise aasta novembris, kuid ettevõte paigutati ebapiisavate pakkumuste tõttu erastamisjääkidesse. Nüüd on AS ASTL näidanud taas üles huvi erastamise vastu.

Hetkel kuum