20. märts 1996 kell 22:00

Tartu saab jäähalli

Tartu linnavalitsuse kultuuriosakonna sporditeenistuse juhataja Mati Tolmoffi sõnul peab jäähall valmima järgmise aasta septembris.

«Kui selleks ajaks pole ehitust alustatud, on kultuuriosakonnal õigus vara tasuta kasutamise leping ühepoolselt katkestada,» lisas Tolmoff. Lepingu järgi on klubil Kajakas õigus kasutada linna vara tasuta 20 aastat.

Üks ASi Rand & Tuulberg omanikke Aivar Tuulberg kinnitas, et ehitusfirma loodab töid alustada mai lõpus.

«See ei ole eriti keeruline objekt,» rääkis Tuulberg. «Tegu on Soome tüüpprojektiga, mille meie projekteerijad kohandavad Tartu oludega. Jäähalli suudaksime püsti panna juba selleks sügiseks.»

Spordiklubi Kajakas esimehe, hokitreeneri Oleg Särki sõnul finantseerivad suurema osa spordirajatise maksumusest tema endised õpilased, praegused ärimehed. Eesti jäähokiföderatsiooni president Rein Miller on varem kinnitanud, et föderatsioon taotleb ka Soome jäähokiliidult ja rahvusvaheliselt jäähokiföderatsioonilt rahalist või materiaalset abi.

Soojustatud jäähalli pikkus on 68 meetrit ja laius 36 meetrit. Spordirajatisse mahub normaalmõõtmetega tehisjääväljak, tribüünid viiesaja istekoha ja tuhande seisukohaga, kohvik ning abi- ja teenindusruumid.

Hetkel kuum