24. märts 1996 kell 22:00

Norma aktsia tiris indeksi alla

Peale pikka ja märkimisväärselt kiiret tõusu on väärtpaberite järelturg hakanud rahunema.

Äp üldindeks langes reedel neljapäevaga võrreldes 3,29 punkti, 228,38 punktini. Viimane märkimisväärne indeksi kukkumine oli 28. veebruaril, kui Hansapanga aktsia kukutas indeksit korraga ligi 8%. Reedel oli languse taga Norma aktsia. Ühes väga suuremahulises tehingus oli aktsia hind vaid 105 krooni (praegune turutase on ca 145 krooni) ja kuna Norma aktsia omab indeksis päris suurt kaalu, siis toimus langus ka indeksis. Tehingu maht ületas arvatavasti 7 mln krooni piiri, mis tähendab, et ühes tehingus vahetas korraga omaniku üle 5% aktsiatest. Miks tehti tehing sedavõrd madala hinnaga, on praegu raske öelda, kuid nähtavasti oli tegemist jällegi repo-tehinguga.

Pangasektori indeks tõusis neljapäevaga võrreldes 0,98 punkti, 252,28 punktini. Pangasektori aktsiate hinnatõus on pidurdunud ja hinnad on hakanud isegi langema. Vaid Tallinna Panga aktsia keskmine hind tõusis ligi 9 krooni võrra.

Tähelepanuväärselt suur oli reedene päevakäive, mis ulatus üle 20 mln krooni. Suurima käibega oli Norma aktsia, järgnesid Hansapanga ja Hoiupanga aktsiad.

Hetkel kuum