25. märts 1996 kell 22:00

Tamm eitab ning Lindpere ei taha kommenteerida

Tamme sõnul ei eraldatud talle linna poolt Uus 13/Müürivahe 62 mitte 166ruutmeetrist korterit, vaid sisuliselt mitteelamispind.

Tema sõnul selgus pärast remondi alustamist, et remondikulud lähevad aina suuremaks ning neid ei ole tal võimalik oma raha eest katta. Arusaamisele, et remonti oma raha eest enam edasi teha ei õnnestu, jõudis Tamm oma sõnul eelmise aasta detsembris.

Vanalinna Kinnisvarahoolduse ME direktori Rein Koidu sõnul tuli sinna investeerida ligi 5000 krooni ruutmeetri kohta. Tema sõnul jõuti remonditöödega üpris kaugele.

Tamme sõnul võib linn kortereid eraldada seadusega ettenähtud korras 12 kategooriale, kelle hulka kuulus ka tema koos Lindperega.

Mingit vaheltkasu ta oma sõnul pole korteri müügist saanud, sest kogu raha läks remonti teostanud ehitajale.

Tamme sõnul kaalus ta ka korteri müümist linnale, kuid see osutus tehniliselt liiga keeruliseks. «Kuna ehitaja ootas tehtud töö eest tasumist, ei mõelnud ma ostja leidumisel pikemalt,»märkis ta.

Linnapea sõnul otsis majale ostja endine aselinnapea Ivar Lindpere, seetõttu pole tal aimu, miks maja just Planistonile müüdi. Tema sõnul ei ole tal seetõttu ette näidata ka mingeid t?ekke. «Kõik on Lindpere käes, küsige temalt,»soovitas Tamm. Tema sõnul oli tal ASiga Planiston esimene kokkupuude siis, kui tema kabinetti tuldi koos notariga maja müügilepingut sõlmima.

ASi Krediidiinfo andmetel on ASi Planiston puhul tegemist riiulifirmaga, mis on asutatud eelmise aasta 26. mail 300kroonise aktsiakapitaliga. Tamme sõnul ei maksa seda ületähtsustada, sest paljudel sellise aktsiakapitaliga firmadel on väga suur käive. Tamme sõnul ei pidanud ta vajalikuks kontrollida, kellele maja müüb. Põhiline oli tema sõnul kätte saada raha, mis tuli maksta ehitusfirmale.

Tamme sõnul teostas korteris remonditöid üks Viljandi firma, mille nime ta peast öelda ei oska.

Andres Koger aktsiaseltsist Koger & Sumberg ütles, et ta ei kujuta ette, milline Viljandis registreeritud firma võis seda teha. «Seda oleks huvitav teada saada,»ütles Koger.

Pihli sõnul ei saa ta juurdluse ajal antud ehitusfirma nime ka selle teadmise korral avaldada. Tema sõnul kavatsetakse käesoleva nädala jooksul materjalidega prokuröri juurde minna, siis selgub, kas asi jääb kaitsepolitsei kätte või läheb keskuurimisbüroo kätte.

Tamme sõnul ei teinud ta kaitsepolitsei peadirektorile Jüri Pihlile mingit ametlikku avaldust, et kavatseb korteri ära müüa, vaid mainis seda vestluse käigus Pihliga.

Teine linnavolikogu liikmete Feliks Unduski ja Andres Korgi poolt süüdistatav, endine aselinnapea Ivar Lindpere ei soovinud kogu asja kommenteerida, öeldes vaid, et tal ei ole Jaak Tamme poolt öeldule mitte midagi lisada.

Hetkel kuum