26. märts 1996 kell 22:00

Ametiautode kasutus nüüd uue korra alusel

Rahandusministeeriumi riigivalitsemistalituse juhataja Gunnar Mendel ei soovinud kommenteerida ka määruses tehtavaid muudatusi. Määruse esialgne variant oli tema sõnutsi üsna toores ja üldsõnaline.

«Eks üht-teist on nüüd sisuliselt muutunud, aga seda pole võimalik öelda,» ütles Mendel. Seda määruse varianti, mis valitsusse peaks jõudma, pole tema sõnul veel kooskõlastamise ringile saadetud. Lõpliku otsuse määruse kohta teeb Mendeli sõnul rahandusministeeriumi juhtkond. «Selle otsustab kantsler,» täpsustas ta.

Kantsler Enn Pant palus sekretäril edasi öelda, et ei kommenteeri veel seda teemat. Samuti ei õnnestunud kahe päeva jooksul kätte saada riigisekretär Uno Veeringut. Tema sekretäri sõnutsi lahkus riigisekretär kuni nädala lõpuni töölt.

Esialgne määruse variant, mida tutvustati riigiasutustes jaanuari lõpus, pidi valitsusse jõudma veebruaris ja jõustuma 1. märtsil.

Määruse eesmärk on täpselt paika panna, kui palju võib maksta ministri, kantsleri vm kõrgel ametikohal oleva riigiametniku auto, kui palju võib olla aastane läbisõit ja kulutused remondi peale. Seni seda valdkonda reglementeeriv seadus või määrus puudub.

Näiteks võib määruse eelnõu esimese variandi kohaselt ministrile osta kuni 472 000kroonise auto, see kolme aasta pärast uue vastu vahetada ja aastas sõita 60 000 km. Maavanem võib eelnõu kohaselt soetada kuni 300 000kroonise auto ja sõita sellega aastas 50 000 km jne.

Hetkel kuum