31. märts 1996 kell 22:00

Lühiuudised

Eesti juhtivamaid reisibüroosid Estravel plaanib saada enda teenindada 40 protsenti Tartu võimalikest turistidest.

Estravel avas reedel Tartus ametireiside büroo, mis on suunatud peamiselt firmade ja äriklientuuri teenindamisele.

Estraveli müügimaht mullu oli 127 mln krooni ja firma teenindas umbes 60 000 Eesti klienti. BNS

Eesti veterinaarkontrolli piiriinspektuur tühistas reedel ühe päeva kehtinud piimatoodete ajutise impordipiirangu seoses veterinaarameti korraldusega.

Veterinaaramet lähtus korralduse tegemisel Euroopa komisjoni otsusest, millega lubatakse piimatoodete importi maadest, kus on registreeritud veiste spongioosne entsefalopaatia ehk hullu lehma haigus. BNS

Täna kirjutavad AS Epeks, OÜ Estkompexim ning Talinvest alla kolmepoolsele koostöölepingule, mille tulemusena moodustatakse veel sellel kuul ühine valdusfirma suurimate Eesti toiduainetööstusettevõtete haldamiseks.

Äripäeva andmeil kirjutavad kolme suurfirma esindajad täna alla lepingule, mille tulemusena tekkiv valdusfirma, mis hakkab kandma ASi Estfoodkom nime, hakkab teiste seas kontrollima Rakvere lihakombinaadi, Tartu lihakombinaadi,Tallinna piimatööstuse, Tartu külmhoone, Kalevi kommivabriku ja hotelli Tallinn tööd. Firma tegevjuhiks saab Estkompeximi peadirektori ametist lahkunud Ants Laos. ÄP

Alates aprillist võib teleekraanil näha taas endist EVTV juhatuse esimeest Viktor Siilatsit, kes mõnda aega on olnud teletegemisest eemal.

Siilatsi juhitav talk-show kannab nime «Kurejutud». TV3s hakkab Viktor Siilatsi juhitav saade eetris olema üle kahe nädala reedeõhtuti kl 22.30. «Saate põhiidee on pakkuda vaheldust Urmas Oti saatele «Intervjuu iseendaga» ETVs,» ütles TV3 programmidirektor Toomas Lepp. ÄP

EMORi läbi viidud hotellide tuntuse ja maine uuringust selgus, et firmad kasutavad külaliste majutamisel kõige sagedamini Olümpia hotelli teenuseid. Sageli mainisid firmade esindajad ka hotelle Viru ja Palace.

Hotelli valikul pidasid küsitletud kõige olulisemaks hotelli usaldusväärsust. Teisele kohale jäi hotelli asukoht. Kõrgelt väärtustasid firmaesindajad ka asjaajamise lihtsust, mis jäi kolmandale kohale ja edestas hinnataseme tähtsust.

71% firmadest, mis majutavad oma külalisi hotelli, märkis, et firma valib hotelli ise või annab külalisele selles osas nõu. BNS

Üks Eesti juhtivaid ehitusfirmasid AS Koger & Sumberg sai veebruaris ehitusfirma Ober Haus Ehituse AS aktsionäriks.

Ober Haus Ehituse ASi moodustas mullu juunis Paul Oberschneider, kes on AS Ober Hausi asutaja ja juhatuse esimees.

Ober Haus Ehituse AS alustab ehitustegevust ilmselt tänavu kevadel.

Ober Hausi juhatuse esimees Paul Oberschneider ütles ühisfirma loomist kommenteerides, et «ühisettevõtte eesmärk on ühendada mõlema maineka firma parimad kogemused ja oskused.» BNS

Hetkel kuum