31. märts 1996 kell 22:00

Lühiuudised välismaalt

«Meie loodav ühendus saab olema märksa püsikindlam kui impeerium,» ütles Vene president Boriss Jeltsin teleesinemises enne leppele allakirjutamist.

Venemaa, Valgevene, Kasahstani ja Kõrgõzstani liidrid kirjutasid reedel alla majandusliku koostöö kokkuleppele. Dokumendis nähakse ette «integreerunud riikide ühenduse» loomist, millega võivad ühineda ka kõik teised SRÜ liikmed. Lepingu kohaselt moodustatakse ühtne majandusruum ning kaupade, teenuste, tööjõu ja kapitali ühisturg, samuti ühtsed transpordi-, energia- ja infosüsteemid. Riigid kohustuvad vastastikku kooskõlastama hinnapoliitikat ja struktuurimuutusi tööstuses ning põllumajanduses. REUTER--BNS

Täna kogunevad Luksemburgis ELi põllumajandusministrid, et arutada tarbijausalduse taastamist loomalihasaaduste vastu. Arutatavad meetmed ulatuvad karja selektiivsest hävitamisest kuni uute nõuete kehtestamiseni loomasööda kohta. Arutusele tuleb Briti loomalihaekspordi keelu võimalik tühistamine, samuti käsitletakse kogu ELi hõlmavaid reegleid, mis taastaksid usalduse loomaliha ohutusse. REUTER

Hetkel kuum