2. aprill 1996 kell 22:00

Tallinna Panga aktsial uus hind

Esmapäeval toimus suur muutus Tallinna Panga aktsiate hinnas. Varasema üle 600 kroonise hinna asemel oli aktsia uus keskmine hind vaid 323,7 kr. Kukkumise taga on aktsionäride otsus tõsta aktsiakapitali poole võrra uute aktsiate emiteerimise teel. Kui EVKs registreeritakse aktsiasplit, langeb hind veel kümme korda.

Tähelepanelikud lugejad märkasid kindlasti, et langenud on ka Levicomi eelisaktsiate ja Estiko aktsiate ostu-müüginoteeringud.

Levicomi puhul tingis 17,5kroonise languse dividendide maksmine. Estiko puhul toimus aga aktsia nominaalhinna alandamine 100 kroonilt 10 kroonile ehk aktsiasplitt.

Peale vahepealset langust on ÄP indeksid hakanud jälle vähehaaval tõusma. Pangasektori indeks oleks veelgi rohkem tõusnud, kui oleks arvutamisel arvestatud eile kujunenud Tallinna Panga aktsia hinda, mille tingis üks vana hinnaga tehtud tehing. Nähtavasti tulenes selline hind varemsõlmitud tehingu väärtuspäeva saabumisest.

Eile registreeriti EVKs 13 erineva väärtpaberiga 34 tehingut, päevakäive oli 2 804 262 krooni.

Suurim tõusja oli loomulikult Tallinna Panga aktsia (+49,59%). Kõige suurema languse (--4,33%) tegi Hoiupanga aktsia.

Hetkel kuum