9. aprill 1996 kell 22:00

Nokia läks teleritootmisega alt

See tähendab ühtlasi miljardeid maksma läinud teleritootmisseikluse kuulsusetut lõppu Nokias.

Tehes kokkuvõtteid oma 1995. a majandusaastast, otsustas Nokia oluliselt vähendada teleritootmist, mis on toonud kontsernile kahjumit üheksakümnendatel aastatel. Nokia otsustas sulgeda teleritehase Bochumis ja komponenditehase Ziemetshausenis. Otsus puudutab Saksamaal 1200 töötajat, kelle tuleviku üle algasid läbirääkimised.

Turu tehas, kus töötab 900 inimest, jätkab lähemate kuude jooksul tegevust, kuid selle edasine saatus on lahtine.

1980. aastatel otsustas kontserni tegevdirektor Kari Kairamo muuta Nokia Euroopa suurimaks teleritootjaks. Selleks osteti 1984. aastal Soome Salora ja rootslaste uhkus Luxor ning 1987. a Saksa Schaub-Lorenz ja Prantsuse Oceanic. Viimati osteti Metralt Finlux. Need ostud läksid Nokiale maksma miljardeid kroone, kui see juhatas üksnes sisse tulevased suured kahjumid. DI

Hetkel kuum