14. aprill 1996 kell 22:00

Rock Summer lüheneb

Makarovi sõnul on lepingud osa esinejatega juba sõlmitud, osaga on saavutatud esialgne kokkulepe. Ta märkis, et ürituse korraldab AS Rock Summer Festivals, peasponsorid on Marlboro, KOFF, MTV ja TDK.

Eelmistel aastatel kolm-neli päeva kestnud üritus on tänavu vaid kahepäevane. Makarov põhjendas muutust sellega, et ligi kuu aega varem korraldavad nad lauluväljakul suurejoonelise Bryan Adamsi kontserdi, mis on nagu ühe festivalipäeva asemel.

«Kaks päeva kestab festival seetõttu, et mõlemal päeval oleks ka publikut,» lausus ta. «Me üritame kontsentreeritult ära näidata kogu välismaa koorekihi.»

Makarov tunnistas, et oma osa energiat võtab korraldajatelt ära ka Tallinna üritusele järgnev Rock Summer Weekend Riias. Algselt plaanitud Rock Summer Weekend Pärnus sel aastal Makarovi sõnutsi ei toimu.

Makarovi väitel ei ole festivali päevade arvu vähendamine seotud lauluväljaku rendihindadega. Ei Makarov ega ka ASi Tallinna Lauluväljak tegevdirektor Riho Rõõmus ei olnud nõus avalikustama lauluväljaku rendisummat, küll aga märkis Rõõmus, et hind on mõistlikumaks läinud. «Mõistlikum on teenida käibe pealt ja leida mõistlikuma hinnaga lauluväljakule rohkem tegijaid,» lisas ta.

Lisaks peaesinejatele astuvad Rock Summeril üles Alanis Morisette, Shaggy, Nits, Supergrass, Skunk Anansie, The Mike Flowers Pops jt.

Tallinna majanduspolitsei algatas Eesti autorite ühingu esimehe Kalev Rattuse avalduste põhjal paar nädalat tagasi neli kriminaalasja Makarov Muusik Managemendi vastu muusikateoste loata kasutamise eest kontsertidel ja Makarovile kuuluvas TOP-raadios.

«Ma arvan, et tolmu keerutamise huvides võib keegi neid kriminaalasju ju algatada,» kommenteeris Makarov. «Elame, näeme, kas nad jõuavad kuskile. Ühe lahingu Rattus juba kaotas, eks siin on mingi vimm.» Makarov märkis, et tema asi on oodata ja vaadata, kuhu uurimine viib. «Eks kohus otsusta, võib-olla peavad advokaadid mind kaitsma.»

Majanduspolitsei algatas kriminaalasjad krimaalkoodeksi paragrahvi 136 lõike 2 järgi, mis näeb ette rahatrahvi või vabadusekaotuse kuni kolm aastat autoriõigusega kaitstava teose ebaseadusliku kasutamise eest.

Hetkel kuum