18. aprill 1996 kell 22:00

Pisi-Peugeot sai oma suurema venna näo

Prantsuse autotootja Peugeot uuendas oma pisimat mudelit -- Peugeot 106. 4. aprillil jõudis Prantsusmaal müüki uuendatud Peugeot 106, mida hakatakse tootma kolme- või viieukselise kerega ja bensiini-, diisel- ja elektrimootoriga.

Uuendatud 106 on muutunud pisut suuremaks. Auto on 11 cm pikem kui vana, 1991. aastal tootmisse läinud modifikatsioon. Tõsi, teljevahe on jäänud seejuures muutmata.

Auto sugulus mullu sügisel esitletud Peugeot uusima mudeli -- Peugeot 406ga -- paistab silma nii auto välimuses kui ka sisemuses, kus armatuurlaua kujundus on vägagi sarnane. Väliselt rõhutavad sarnasust samakujulised esi- ja tagatuled ning logod auto esi- ja tagaosas.

Lihtsaim modifikatsioon (106 Kid) varustatakse 954 cm3 töömahuga 50 hj mootoriga. Tippmudeliks on S16, mille 1,6-liitrine 120 hj mootor kiirendab auto 100 km/h-ni 8,7 sekundiga, jõudes lõppkiiruseni 205 km/h. Kokku on mootorivalikus seitse erinevat sisepõlemismootorit, lisaks 20 kW võimsusega elektrimootor.

Käigukast on kas viiekäiguline käsitsi lülitatav või kolmekäiguline automaatkäigukast.

Hetkel kuum