18. aprill 1996 kell 22:00

Swissair piirab pikamaalende

Lennufirma otsus viia oma 15 rahvusvahelisest lennust kõik peale kahe Genfist Zürichisse on vallandanud poliitilise tormi ning toonud päevavalgele pinged riigi prantsuskeelse lääne- ning saksakeelse idaosa vahel.

Lennufirma, mis registreeris 1995. a rekordilise 120 miljoni dollarise puhaskahjumi, planeerib 1996. a kasvu jätkumist ning finantstulemuste olulist paranemist.

Grupi 1995. aasta tulemused näitasid paranemistendentse nii tegevuskasumis, rahakäibes kui finantstulus, kuid ümberkorraldustele kulutatud 365 miljonit ?veitsi franki, millest lõviosa moodustasid vallandustasud, andsid kokkuvõttes negatiivse tulemuse.

Otsus lõpetada suurem osa Genfist lähtunud pika-maalendudest on üks osa uuest ning rangemast abinõude kogust, mille eesmärk on tõsta lennufirma efektiivsust.

?veitsi valitsus on avaldanud «kahetsust» Genfist lähtunud lendude osas langetatud otsuse suhtes ning isegi Zürichi kantoni parlament on kutsunud Swissairi üles oma plaane rahvusliku ühtsuse huvides uuesti kaaluma.

Esialgsete plaanide kohaselt kavatseb Swissair säilitada Genfist ainult kaks kontinentidevahelist lendu -- New Yorki ja Washingtoni. Lennuühendus Los Angelese, Lähis-Ida ja Lääne-Aafrikaga lõpetatakse. Plaanist loodetakse säästa 50 miljonit ?veitsi franki kolme aasta jooksul. REUTER

Hetkel kuum