22. aprill 1996 kell 22:00

Trygg-Hansa huvitub varakindlustusest

«See ei tähenda, et me tulevikus ei hakka Balti riikides elukindlustusega tegelema,» ütles Lindemalm. «Praegu ei ole aga elukindlustus meie eesmärk.»

Trygg-Hansa hiljuti iseseisvunud Riia esindus hakkab tegelema eelkõige ettevõtete vara kindlustamisega. «Sama strateegiat kasutame ka Leedus,» kinnitas Lindemalm. Vilniuses on Trygg-Hansa Eesti tütarfirma Hansa Kindlustus avanud oma esinduse.

Hansa Kindlustus kogub Leedu kindlustusturu kohta täpsemat informatsiooni, et seejärel otsustada, kuidas Leedus jätkata. Hansa Kindlustuse aktsiatest kuulub 92 protsenti Trygg-Hansale ja kaheksa protsenti RASile Eesti Kindlustus.

Bengt Lindemalmi sõnade kohaselt on Hansa Kindlustusel ja Eesti Kindlustusel erinevad ärikontseptsioonid, mistõttu Eesti Kindlustuse erastamine ei mõjuta Hansa Kindlustuse tegevust.

«Mis saab aga Eesti Kindlustusele kuuluvatest Hansa Kindlustuse aktsiatest, on väga raske öelda,» märkis Lindemalm. Küsimusele, kas Trygg-Hansa soovib vähemusaktsiad Eesti Kindlustuse uutelt omanikelt tagasi osta, vastas Lindemalm: «See sõltub erinevatest asjadest, näiteks hinnast.»

Trygg-Hansa koostöö Eesti Kindlustuse juhtkonnaga on seni olnud hea, väitis Lindemalm. «Oleme saanud kasutada Eesti Kindlustuse juhtide kohaliku situatsiooni tundmist,» lisas ta.

Läti või Leedu kindlustusturul tegutsevad praegu aktiivselt kolm Eesti kindlustusseltsi -- Hansa Kindlustus, Seesam ja Balti Kindlustusselts (Bico).

Hetkel kuum