21. mai 1996 kell 22:00

Nõmmel uus ärikeskus

Kunagisest restoranihoonest Nõmmel on rekonstrueerimistööde tulemusena saanud Nõmme kaubanduskeskus.

1960. aastate lõpus ehitatud hoone kandekonstruktsiooniks on raudbetoonkarkass. Seoses hoone sihtotstarbe muutumisega lammutati esimesel ja teisel korrusel kõik tellisvaheseinad ning asendati kipsplaat- ja klaasmetallvaheseintega. Kaubanduskeskuse ja Nõmme tuletõrjemaja vahelisele alale rajati kolmekorruseline kivikonstruktsioonis juurdeehitus, kus paiknevad toidukaupluse kauba vastuvõturuumid ning äri- ja bürooruumid. Endise ventilatsioonikambri ümber laiendatud kolmanda korruse kandekonstruktsiooniks on kanttorust teraspostid koos terastaladega. Kolmanda korruse välisseinad ja kolmekorruselise juurdeehituse otsaseinad on Isora kergelementidest.

Olemasoleva endise katlamaja korstna kõrvale rajati kivikonstruktsioonis profiilplekiga kaetud galerii-trepikoda, mis ühendab kõiki hoone maapealseid korruseid. Hoone aknad on vahetatud metallprofiilis klaaspakettakende vastu. Endise restoranihoone kivikonstruktsioonis välisseinad kaeti dekoratiivkrohviga ning paigaldati markiis-varikatused. Ehituse katuslagi soojustati ja kaeti rullmaterjaliga. Keldrikorrusel asuvatesse pubi ruumidesse rajati Pärnu mnt poolselt küljelt uus sissepääs. Üldehituslikud tööd tegi AS Remet, kes teostas ehituse konstruktiivsed lahendused ning siseviimistlustööd.

Tellijapoolsete otselepingute alusel tehti elektri-, ventilatsiooni- ja sanitaartehnilised tööd, samuti paigaldati klaasmetallseinad ning aknad.

Hetkel kuum