• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Teraviljahinnad tõusevad

  Tallinna sadamasse tooduna on toidunisu maailmaturuhind täna 3200 kr/t, toidurukkil 2000 kr/t ja söödaviljal 2400 kr/t. SRÜ riikidest ostmisel on toidunisu hind praegu 500 krooni, rukkil 50 krooni ja söödaviljal 600 krooni odavam kui maailmaturul.
  Ago Sootsi sõnul jätkavad teraviljahinnad maailmaturul tõususuundumust. Tingituna Eesti teraviljatootmise madalseisust avaldab maailmaturg meile suuremat mõju kui varasematel aastatel, lisas Soots.
  «Hinnatõus maailmaturul on tingitud suures osas varasemate aastate kehvadest saakidest USAs, Kanadas, Euroopa Liidu maades,» rääkis Soots. «Söödavilja hinnad on eriti kõrgeks läinud,» kommenteeris ta. «Tõus viimastel aastatel on olnud üle kahe korra ning kõik hinnad üle 200 dollari tonnist. Tingitud on see söödavilja varude rekordilisest vähenemisest ning ka loomakasvatussaaduste tootmise suurenenud nõudlusest, sest näiteks linnuliha ja sealiha tootmine on maailmas kasvanud.»
  «Rukis on eelkõige Põhjamaade, Skandinaavia ja SRÜ lähipiirkonna teravili, mida maailmaturul noteeritakse suhteliselt vähe,» lisas Soots. «Praegune rukki hind on sarnane söödavilja omaga. Vaadates aga hindade kasvu SRÜs ja maailmas, siis hinnad lähenevad ja tulevikus pole võimalik enam SRÜst odavamalt osta.»
  «Kuna teraviljavarud tahetakse tõsta eelnevale tasemele, siis võivad hinnad jääda mitmeks aastaks kõrgele, olenemata isegi headest saakidest,» arvas Soots.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Saksa majandusajakirjanik valimiste eel: taastame Hansa Liidu!
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Sigade hinnad kukkusid Hiinas tagasi maa peale
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Joe Biden süüdistab vaktsineerimata ameeriklasi majanduse aeglases taastumises
Ameerika Ühendriikide president Joe Biden süüdistas reedel koroonaviiruse vastu vaktsineerimata ameeriklasi selles, et viimased aeglustavad USA majanduse taastumist, vahendab CNBC.
Ameerika Ühendriikide president Joe Biden süüdistas reedel koroonaviiruse vastu vaktsineerimata ameeriklasi selles, et viimased aeglustavad USA majanduse taastumist, vahendab CNBC.
Kruuda, Pärna ja Uibo kriminaalasi ärkas uuesti ellu
Kui Tartu maakohus lõpetas aegumise tõttu ärimeeste Oliver Kruuda, Aivo Pärna ja Jaan Uibo kriminaalasja toorpiima vahendaja OÜ UP Varud maksejõuetuse põhjustamises ja ringkonnakohus tühistas lõpetamise määruse osaliselt, siis riigikohus tühistas määruse täies ulatuses.
Kui Tartu maakohus lõpetas aegumise tõttu ärimeeste Oliver Kruuda, Aivo Pärna ja Jaan Uibo kriminaalasja toorpiima vahendaja OÜ UP Varud maksejõuetuse põhjustamises ja ringkonnakohus tühistas lõpetamise määruse osaliselt, siis riigikohus tühistas määruse täies ulatuses.