29. mai 1996 kell 22:00

Lühiuudised välismaalt

Paljud Krimmi majapidamised jäeti teisipäeval suurte võlgade tõttu esimest korda mitme viimase kuu jooksul ilma elektrita, kinnitati Itar-Tassi korrespondendile informeeritud allikaist.

Ukraina tööstusministeeriumi energeetika peavalitsuse ülema Boriss ?eini sõnul tuleb Krimmil elektrienergia tarbimist «järsult piirata». Ta hoiatas, et valitsus võib kasutusele võtta Krimmi «külade ja mikrorajoonide energiavarustuse võrgust väljalülitamise graafiku», nagu seda kohaldati möödunud talvel. ITAR-TASS-ETA

Vaesuse ulatuslik levik ähvardab varjutada ülemaailmse linnastumise positiivsed küljed, väidetakse eile avaldatud ÜRO rahvastikufondi avalduses.

Ettekande kohaselt varjutab linnastumise positiivsed küljed asjaolu, et kolmandik maailma linnaelanikkonnast ehk 600 miljonit inimest ei oma elementaarseidki elatusvahendeid oma põhivajaduste rahuldamiseks.

Maailma linnaelanikkond moodustab praegu 2,6 mld inimest, neist 1,7 mld arengumaades. Sealjuures on linnaelanikkonna juurdekasv kiirem kui kogu rahvastiku juurdekasv. DPA-ETA

Soome on siseturgu puudutavast 1400 Euroopa Liidu direktiivist realiseerinud vaid 77%, olles sellega Euroopa Liidu liikmesriikide seas viimasel kohal.

Euroopa Liidu riikide siseturuministrid andsid teisipäeval Brüsselis ülevaate sellest, kuidas erinevad liikmesmaad on kohaldanud oma seadusandlust siseturudirektiividega. 1400 Euroopa Liidu nõutud direktiivist on Soomes rakendatud 77%.

Rootsi on jõudnud Soomest ette ning kohaldanud oma siseturuseadustiku 86 protsendiga ELi direktiividest. STT-ETA

Saksa rahandusminister Theo Waigel alustas eile kolmepäevast visiiti Venemaal, kus ta kirjutab alla lepingule topeltmaksustamise vältmise kohta, teatas Saksa rahandusministeerium.

Sõlmitav lepe asendab 1983. a NSV Liidu ja Lääne-Saksamaa vahel sõlmitud lepingu. Saksa majandusministeeriumi andmetel on Vene-Saksa kaubavahetus alates 1994. a olnud Saksamaa jaoks negatiivse saldoga. Saksa import Venemaalt oli 1994. a 13,2 mld marka ja 1995. a esimesel poolel 6,8 mld marka. DPA-ETA

Hetkel kuum