• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Olümpia tahab astuda hotelliketti

  Nimetatud hotellikettidest sõelutakse välja kaks hotelliketti, mille esindajatega alustatakse läbirääkimisi, rääkis hotell Olümpia tegevdirektor Tarmo Sumberg. Ta ei välistanud, et eespoolnimetatud kandidaatidele võivad lisanduda veel mõned. Tänase seisuga ei saa veel ühtegi hotelliketti teisele eelistada, lisas ta.
  Sumberg lausus, et kui leping sõlmitakse, siis pika aja peale.
  Tema väitel on Marriott Ameerika eelistatuim hotellikett, Sheraton ja Raddisson kuuluvad Ameerikas esimese kuue hulka ning Intercontinental on tuntumaid Euroopas.
  Hotelliketiga ühinemise kiirus sõltub Sumbergi sõnul otseselt konkurentsist Eesti hotelliturul. «Tõuge võib tulla poole aasta pärast, kuid võib tulla ka juba järgmisel nädalal,» lausus ta ning tunnistas, et tõukejõuks võib saada mõne teise Eesti hotelli ühinemine tuntud hotelliketti.
  Sumbergi sõnul on hotelliketiga ühinemine kallis ning sellega seotud kulutused võivad moodustada 5--10% hotelli aastakäibest. Olümpia arvestab lisaks maksutingimustele ka seda, kas hotellikett pakub müüa vaid kaubamärgi kasutamise õigust või lisandub sellele ka näiteks koolitus. Sumbergi hinnangul võiks hotelliketiga liitumine tõsta klientide hulka 5--10%.
  Praegu on hotelli Olümpia 55,1% aktsiate omanik riik. Sumbergi sõnul muudab see nende olukorra keeruliseks, kuna rahvusvahelised hotelliketid eelistavad erakapitalile kuuluvaid hotelle. «Riik üldjuhul ei ole hotelliäris strateegiline investor ja selles nähakse riski,» põhjendas ta.
  Lisaks riigile on Olümpia omanikud 29% ulatuses Baltic Republic Fund, 10% kuulub Finest Hotel Groupile ning 5,6% Olümpia juhtimisfirmale Inn Grupp.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Andres Viia, Jüri Jõema: vajadus tarkvaraarendajate järele kasvab hüppeliselt
Värske prognoosi kohaselt on info- ja kommunikatsioonitehnoloogia (IKT) valdkonnas lähiaastail näha tugevalt kasvavat vajadust tarkvara- ja IKT-süsteemide arendajate järele. Neil ametialadel on juba praegu märkimisväärne katmata vajadus, kirjutavad OSKA analüütik Andres Viia ja Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liidu nõunik Jüri Jõema.
Värske prognoosi kohaselt on info- ja kommunikatsioonitehnoloogia (IKT) valdkonnas lähiaastail näha tugevalt kasvavat vajadust tarkvara- ja IKT-süsteemide arendajate järele. Neil ametialadel on juba praegu märkimisväärne katmata vajadus, kirjutavad OSKA analüütik Andres Viia ja Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liidu nõunik Jüri Jõema.
USA börs sulgus järjekordselt punases
Vaatamata positiivsele päeva algusele, võtsid USA peamised indeksid peallõunal suuna alla ja sulgusid punases. Sel nädalal pole indeksid üksi päev plussis sulgunud, vahendab Yahoo Finance.
Vaatamata positiivsele päeva algusele, võtsid USA peamised indeksid peallõunal suuna alla ja sulgusid punases. Sel nädalal pole indeksid üksi päev plussis sulgunud, vahendab Yahoo Finance.
Elmo Rent ja Telia toovad 5G tehnoloogia kaugjuhitavasse sõiduautosse
ELMO Rendi arendatav kaugjuhitavat tehnoloogiat kasutav lahendus võimaldab elektriauto kliendini toimetada ja vajadusel ümber parkida ilma juhi füüsilise kohalviibimiseta masinas. 5G võrku kasutades on auto ja kaugjuhtimispuldi vahel tekkiv viiteaeg minimaalne, mis parandab oluliselt reageerimisaega.
ELMO Rendi arendatav kaugjuhitavat tehnoloogiat kasutav lahendus võimaldab elektriauto kliendini toimetada ja vajadusel ümber parkida ilma juhi füüsilise kohalviibimiseta masinas. 5G võrku kasutades on auto ja kaugjuhtimispuldi vahel tekkiv viiteaeg minimaalne, mis parandab oluliselt reageerimisaega.
Mainorist lahkunud tippjuhid kohtusid Sõõrumaa juures
Taasiseseisvunud Eesti ühe mõjukaima äripere Pärnitsate loodud Mainori kontsernis Ülemiste Cityt arendavate juhtide koosseisus toimusid mullu olulised muutused, kui ameti pani maha kaks juhatuse liiget.
Taasiseseisvunud Eesti ühe mõjukaima äripere Pärnitsate loodud Mainori kontsernis Ülemiste Cityt arendavate juhtide koosseisus toimusid mullu olulised muutused, kui ameti pani maha kaks juhatuse liiget.