5. juuni 1996 kell 22:00

Tallinn ja Pärnu arendavad turismialast koostööd

Eile kirjutasid Tallinna ja Pärnu linnapea Rocca-al-Mare vabaõhumuuseumis alla kahe omavalitsuse vahelisele turismikoostöö lepingule, teatas Tallinna turismiinfo juhataja Liisa Pakosta.

Tallinn ja Pärnu soovivad arendada koostööd Eesti rek-laamimisel välisriikides ning siseturismi arendamisel. «Tallinn on Eestis võtmepositsioonil, olles peamine sissesõiduvärav ning Tallinna pingutustest sõltub oluliselt turistide arv mujal Eestis, sh ka Pärnu,» rääkis Pakosta. Ta lisas, et kaks linna soovivad üheskoos olla võrdväärne partner rahvusvahelistes organisatsioonides, eelkõige on kõne all Balti linnade liidu turismikeskuse toomine Tallinna. Eestipoolne esindaja Balti linnade liidus on Pärnu.

Pakosta sõnul on Pärnu ja Tallinna vaheline leping Eestis esimene sellesarnane kahe omavalitsuse turismikoostööleping. Selle sõlmimine tuleneb vajadusest tähtsustada turismi kui areneva Eesti tähtsat majandusharu ning tähtsamate piirilinnade rolli selles, märkis Pakosta. ÄP

Hetkel kuum