• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Eesti Kütuse kontod pandi eile aresti alla

  Hamburgi sõnul ei saa Eesti Kütuse vastu pankrotimenetluse algatamisega kaua viivitada, sest firma majandustegevus on peaasegu seiskunud. Kui siin veel oodata, läheb Eesti Kütus pankrotti ja siis pole võlausaldajatel enam midagi loota, lisas ta. Eesti Kütuse suurim võlg on 35 miljonit krooni tasumata viiviseid maksuametile.
  Maksuameti lühiajalise erirevisjoni üks eesmärk on selgitada välja, kas Eesti Kütus on võimeline tasuma võlga. «Kui see on ainuke võimalus maksuvõlg kätte saada, tuleb alustada pankrotimenetlust,» tähendas Aivar Sõerd.
  Et Eesti Kütus ei suuda maksta viiviseid maksuametile, on reaalsus, kinnitas firma peadirektor Toomas Saks. Tema sõnul on Eesti Kütus pandud raskesse olukorda. Saks on teinud ettepaneku maksta võlg ära kümne aasta jooksul.
  Maksuamet on selle ettepaneku tagasi lükanud. «Graafik oli ebareaalne,» põhjendas Aivar Sõerd. Saks on teinud mitu ettepanekut, ühes variandis oli lõpptähtaeg isegi 2015. aasta, teatas rahandusministeeriumi kantsler Enn Pant.
  Revisjoni teine eesmärk on teha kindlaks Eesti Kütuse lepingupartnerid kütuseäris, teatas Aivar Sõerd. Tema sõnul on alust arvata, et Eesti Kütus on seotud firmadega, kes tegelevad maksumanipulatsioonidega.
  Eesti Kütuse Rakvere terminaalis arestis tolliamet juuni algul 57 vagunit kütusega, mille tõi Eestisse AS Espigor. Tolliameti andmetel on tegemist varifirmaga ja kütuse eest maksis tegelikult Eesti Kütus.
  Enn Pandi sõnul on eesmärk uurida, kas tegemist oli ühekordse aktsiooni või pikaajalise musta kütuseäriga. Seetõttu on kaasatud majanduspolitsei ning kaitsepolitsei. «Majanduspolitsei tagab ametniku juurdepääsu kõigile vajalikele dokumentidele,» põhjendas Aivar Sõerd. «Tavaliselt sellisel puhul kaovad dokumendid mõni päev enne revisjoni tulekahju, veeuputuse või varguse tõttu,» täiendas Enn Pant. «Selge on see, et musta kütuse jäljed viivad Eesti Kütusesse,» kommenteeris ta.
  Toomas Saks on seni kõik süüdistused tõrjunud. «Eesti Kütus on toiminud ainult seaduse raamides,» kinnitas ta. «Kui Saks ei tea, mis tema majas toimub, võib täiesti tõsi olla, et firmat juhitakse kaugemalt,» vastas Pant.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Liina Laas: mida ettevõtjad väliseksperte palgates tegelikult kardavad?
Jutt, et välismaist IT-spetsialisti ei soovita turvariski tõttu palgata, võib olla hirmust või kogenematusest tingitud hädavale, kirjutab personali- ja finantstehnoloogia idufirma Deel Baltikumi regioonijuht Liina Laas.
Jutt, et välismaist IT-spetsialisti ei soovita turvariski tõttu palgata, võib olla hirmust või kogenematusest tingitud hädavale, kirjutab personali- ja finantstehnoloogia idufirma Deel Baltikumi regioonijuht Liina Laas.
Balti börsid taastuvad täna eilsest langusest
Eilne punane börsipäev on täna asendunud kasvuga ning mitmed Tallinna börsi aktsiad on tugevalt plusspoolel.
Eilne punane börsipäev on täna asendunud kasvuga ning mitmed Tallinna börsi aktsiad on tugevalt plusspoolel.
Aasta ettevõtte Chemi-Pharmi finantsjuhi vaade kriisiga kohanemisele: Directo äritarkvara sai asendamatuks
Sügisel 2021 Eesti aasta ettevõtteks kuulutatud keemiatööstusettevõte Chemi-Pharm on hiljuti seisnud vastamisi mitmete keeruliste olukordadega, mis on aga ettevõtet kokkuvõttes hoopis tugevamaks muutnud. Koroonakriisis kasvas nõudlus desinfitseerimisvahendite järele, kuid samamoodi tegi järsu hüppe ka rahvusvaheline konkurents pakendite ja tooraine turul, viies üles toorme hinnad. Chemi-Pharmi finantsjuht Merle Vacker jagab oma vaadet kriisis esile kerkinud väljakutsetele.
Sügisel 2021 Eesti aasta ettevõtteks kuulutatud keemiatööstusettevõte Chemi-Pharm on hiljuti seisnud vastamisi mitmete keeruliste olukordadega, mis on aga ettevõtet kokkuvõttes hoopis tugevamaks muutnud. Koroonakriisis kasvas nõudlus desinfitseerimisvahendite järele, kuid samamoodi tegi järsu hüppe ka rahvusvaheline konkurents pakendite ja tooraine turul, viies üles toorme hinnad. Chemi-Pharmi finantsjuht Merle Vacker jagab oma vaadet kriisis esile kerkinud väljakutsetele.
Kurioosne: enamus maailma krüptoäridest on registreeritud Eestisse Käive ulatub miljardite eurodeni
Rahapesu andmebüroo värske raporti kohaselt on enamus maailmas tegutsevatest virtuaalvääringut pakkuvatest ettevõtetest registreeritud Eestis. Neil on miljoneid kliente ning käive ulatub 20 miljardi euroni. Samas toob järelevalve välja, et sektoris tegutsevatel ettevõtete on riskid maandamata.
Rahapesu andmebüroo värske raporti kohaselt on enamus maailmas tegutsevatest virtuaalvääringut pakkuvatest ettevõtetest registreeritud Eestis. Neil on miljoneid kliente ning käive ulatub 20 miljardi euroni. Samas toob järelevalve välja, et sektoris tegutsevatel ettevõtete on riskid maandamata.