• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Riik ei vaevu oma vara hindama

  «Kui liidetavad ei ole usutavad, siis ka summa ei saa olla usaldusväärne,» tõi riigikontrolli peakontrolör näiteks sotsiaalministeeriumi Gonsiori tänaval asuva haldushoone üldpinnaga 6702 m², mis oli bilansis arvel vaid 228 000kroonise maksumusega. Kinnisvarabüroo Uus Maa direktori Urmas Lauri sõnutsi võib maja ruutmeetri hind olla 4000--5000 krooni, mis tähendab, et maja väärtus võib olla vahemikus 27--34 miljonit krooni. Selliseid näiteid on rohkem, kinnitas Meri.
  Juba aprillis pidi riigivara register koondama ülevaadet kogu riigivarast. Nüüd lubas rahandusministeeriumi riigivara osakonna juhataja Indrek Prank, et register alustab tööd septembris. Prangi sõnul ei tähenda see veel, et varade koondamisega registrisse hinnataks ümber nende bilansiline väärtus. «See võib kõne alla tulla järgmisel aastal,» märkis Prank. Ta lisas, et tegelikult on ümberhindamine vajalik alles siis, kui riik kavatseb seda müüa.
  Andmed riigi vallas- ja kinnisvara väärtuse kohta puuduvad. Rahandusministeeriumil on andmeid vaid selle kohta, et 1995. a lõpus oli riigieelarvest finantseeritavate asutuste põhivara 9964 miljonit krooni.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Abiks investorile: kuidas hinnata iduettevõtet?
Iduettevõtte väärtuse määramisel pole traditsioonilised tulu-, turu- või netovara meetodid sobilikud, eri arengufaasides tuleb kasutada eri lähenemist, kirjutab PwC tehingute nõustamise juhtivkonsultant Kristjan Jalakas.
Iduettevõtte väärtuse määramisel pole traditsioonilised tulu-, turu- või netovara meetodid sobilikud, eri arengufaasides tuleb kasutada eri lähenemist, kirjutab PwC tehingute nõustamise juhtivkonsultant Kristjan Jalakas.
Brenti nafta tõusis seitsme aasta tippu
Brenti toornafta hind tõusis täna seitsme aasta tippu, sest Jeemeni Houthi rühmitus ründas Araabia Ühendemiraate, mis suurendab poliitilisi pingeid piirkonnas, vahendab Reuters.
Brenti toornafta hind tõusis täna seitsme aasta tippu, sest Jeemeni Houthi rühmitus ründas Araabia Ühendemiraate, mis suurendab poliitilisi pingeid piirkonnas, vahendab Reuters.
Soome pungil kirbuturg toob ülejäägi Eestisse
Koroonaajal rohkem koju suunatud soomlased toovad kasutatud kaupa kõvasti kirbuturule, aga müügiks see päris sama tempoga ei lähe. Forssa Hope-nimeline taaskasutuskoht toob müümata jäänud kauba Eestisse, kirjutab Yle uudisteportaal.
Koroonaajal rohkem koju suunatud soomlased toovad kasutatud kaupa kõvasti kirbuturule, aga müügiks see päris sama tempoga ei lähe. Forssa Hope-nimeline taaskasutuskoht toob müümata jäänud kauba Eestisse, kirjutab Yle uudisteportaal.
Eestis populaarne auto põrus USA rahulolu-uuringus
Vaid 29 protsenti Toyota C-HRi omanikest Ameerikas ostaksid sama mudeli uuesti, selgub mõjuka tarbijaväljaande Consumer Reports küsitlusest.
Vaid 29 protsenti Toyota C-HRi omanikest Ameerikas ostaksid sama mudeli uuesti, selgub mõjuka tarbijaväljaande Consumer Reports küsitlusest.