• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Sõda jäi ära

  Mais lubas Washington kehtestada Hiina tekstiili- ja elektroonikatoodete suhtes sajaprotsendilise karistustolli umbes 2 miljardi dollari väärtuses, Hiina lubas vastata analoogsete meetmetega. Sanktsioonid oleksid jõustunud esmaspäeva keskööl.
  President Bill Clinton tervitas Ühendriikide ja Hiina läbirääkijate saavutatud kokkulepet kui sammu, mis kaitseb Ühendriikide intellektuaalset omandit ja väldib kahepoolsete kaubandussanktsioonide rakendamist ja avab Hiina turu paremini Ameerika toodetele.
  Analüütikute sõnul peab aga Washington hoidma Pekingit pideva surve all, kui tahab tagada lepingu täitmist. Arvatakse, et autoriõiguste kaitse küsimuses ei ole edaspidi poolte kokkupõrked kaugeltki välistatud.
  Viimasel hetkel saavutatud kokkulepe näeb ette paljude piraattoodangut valmistavate vabrikute sulgemise ning teiste ettevõtete tegevuse uurimise. Hiina kohustus ühtlasi lõpetama litsentside väljaandmise uutele tehastele, sulgema põrandaalused vabrikud ja vabaturud, kus müüakse helilinte, plaate, videofilme, arvutitarkvara ja muud piraattoodangut.
  «Tegemist on märkimisvääre edasiminekuga,» ütles Valge Maja majandusnõunik Laura Tyson. «Saavutatud edu on suur, kuid intellektuaalse omandi kaitse on väga pikaajaline protsess nii Hiinas kui ka kogu maailmas.» REUTER-BNS-ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Andrus Tamm: Narvas aitaksid luua töökohti ainult heanaaberlikud suhted
Ühe konsultatsioonifirma hinnangul tõi Nord Stream 2 projekt Soome ligikaudu 600 töökohta ja 413 miljoni euro jagu majanduslikku kasu. Kas te kujutate ette, kuidas oleks Ida-Virumaale ja Eestile tervikuna mõjunud selline rahasüst, küsib Keskerakonna Narva nimekirjas kandideeriv Andrus Tamm vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Ühe konsultatsioonifirma hinnangul tõi Nord Stream 2 projekt Soome ligikaudu 600 töökohta ja 413 miljoni euro jagu majanduslikku kasu. Kas te kujutate ette, kuidas oleks Ida-Virumaale ja Eestile tervikuna mõjunud selline rahasüst, küsib Keskerakonna Narva nimekirjas kandideeriv Andrus Tamm vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Nordecon ehitab kaitseväele 10 miljoni eest laod
Nordecon ehitab kaitseväele Harjumaale laod ja taristu ligi 10 miljoni euro eest, selgub börsiteatest.
Nordecon ehitab kaitseväele Harjumaale laod ja taristu ligi 10 miljoni euro eest, selgub börsiteatest.
Sotsiaaldemokraadid võitsid napi eduga Saksa valimised
Aegade kõige kehvema valimistulemuse saanud Kristlik-Demokraatlikku Liitu (CDU) edestas Saksa valimistel Sotsiaaldemokraatlik Partei (SPD) vaid 1,6 protsendiga.
Aegade kõige kehvema valimistulemuse saanud Kristlik-Demokraatlikku Liitu (CDU) edestas Saksa valimistel Sotsiaaldemokraatlik Partei (SPD) vaid 1,6 protsendiga.
Joe Biden süüdistab vaktsineerimata ameeriklasi majanduse aeglases taastumises
Ameerika Ühendriikide president Joe Biden süüdistas reedel koroonaviiruse vastu vaktsineerimata ameeriklasi selles, et viimased aeglustavad USA majanduse taastumist, vahendab CNBC.
Ameerika Ühendriikide president Joe Biden süüdistas reedel koroonaviiruse vastu vaktsineerimata ameeriklasi selles, et viimased aeglustavad USA majanduse taastumist, vahendab CNBC.