19. juuni 1996 kell 22:00

Mersuklubi sulgeb uksed

Peaminister Tiit Vähi on rahandusministeeriumi kantslerist Enn Pantist eeskuju võtnud ning asunud riigiametnikele prääniku asemel piitsa andma. Tema teisipäevane lubadus hakata piirama riigiasutustes ametiautode kasutamist on tõeline löök selle unelmarusaama kohta, mida paljud kõrged riigiametnikud oma ametikohaga seovad. Kahju ainult, et peaminister riigiametniku kasvatamise nii hilja ette võttis. Ju tal siis oli vaja, et talle tähtis lähikond ennast kurvasilmsete ja veidi rõõmsamate mersudega varustada jõuaks.

Peaminister on nüüd andnud veksli, mis Forde, Ladasid ja Moskvit?e omavates hääletajate massides rõõmsat elevust tekitab. Kuid veelgi vajalikum ametiautode arvu piiramisest oleks riigiametnike ülbuse madalaksniitmine. Sõitku liikluspolitseinik, arveametnik või mõni muu riigibürokraat kasvõi mersuga, kuid ärgu tasandagu oma alaväärsuskompleksi erasektori närvidel.

Hetkel kuum