19. juuni 1996 kell 22:00

Suve tulekuga algab korterite üürikarussell

AS Pindi Kinnisvara Pärnu büroo maakleri Eino Ojandu sõnul tõusevad Pärnus elamispindade üürihinnad juunis 1,5--2 korda. Enim on hinnas hästi sisustatud, sooja vee ja televiisoriga korterid, lisas ta. Üürimisbuumi põhjused on Ojari ütlusel suvitajate suur arv ja broneeritud hotellikohad.

Korteri hind suvekuudel on sõltuvalt sisustusest 1500--2000 krooni kuus ja maja saab Ojari sõnul üürile võtta 3000--5000 krooni eest kuus. Kõige rohkem tahetakse elamispindu üürida 2--3 kuuks, lisas ta.

Ojari ütlusel on suurel osal Pärnu elanikest välja kujunenud suvitajate püsiklientuur, kes tulevad peamiselt Tallinnast ja Soomest. Samuti kolivad paljud Pärnu elanikud suve tulekul ümber linnalähedastesse suvilatesse, andes oma korteri üürile, lisas ta.

Kinnisvarabüroo Ober Haus maakleri Endrus Arge sõnul sõidavad ka paljud Tallinna elanikud suvekuudeks linnast välja, andes korteri lühiajalisele üürile. Tallinna firmadesse tuleb suveks hooajalisi noori töötajaid, kes on huvitatud selliste korterite üürimisest, kirjeldas ta. Arge sõnul on Tallinnas üürile antavaid kortereid siiski rohkem. Enim nõutakse tema ütlusel kõigi mugavustega kortereid. Üürihindade muutusi Tallinnas suve tulek Arge hinnangul kaasa ei too.

AS Pindi Kinnisvara Tartu büroo juhataja Margus Peki sõnul käituvad elamispindade üürihinnad hüppeliselt ka ülikoolilinnas. Korterite pakkumine saavutab oma kõrgseisu suve alguses, millal paljud üliõpilased lahkuvad Tartust. Seevastu on korterite üürihindade tõusmist oodata alates augusti keskpaigas, kui hakkavad saabuma õppurid.

Hetkel kuum