• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Tallinna Sadam pole maksuvõlglane

  13. juuni 1996. aasta Äripäeva artikli «Riigiettevõtted hoiduvad omanikutulu tasumisest» kontekstis võib lugejale jääda ekslik arvamus, et toodud RE Tallinna Sadam maksuvõlgnevus on riigile õigeaegselt üle kandmata jäänud maksusumma.
  Et lugejaid mitte eksitada, teatame, et RE Tallinna Sadam bilansis seisuga 31. detsember 1995 on tõepoolest real «Maksuvõlgnevused» summa 18,3 miljonit krooni, kuid see on arvestatud maksusumma, mille maksetähtaeg ei olnud bilansi koostamise kuupäevaks veel saabunud. Lisaks arvestatud maksuvõlgnevusele oli rendiettevõttel Tallinna Sadam seisuga 31. detsember 1995 maksude ettemaks 20,7 miljonit krooni, millest üle poole moodustab käibemaks.
  Eespool toodud kokkuvõttes peab mainima, et Tallinna Sadama bilansis kajastuvad maksuvõlgnevused on tekkepõhjuse raamatupidamise nõuetest lähtuvad kohustused, millel ei ole seost riigile õigeaegselt üle kandmata jäänud maksusummadega.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Säästkem energiat taastuvenergiale
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
Valge Maja hoiatab järgmise finantskriisi eest
Valge Maja hoiatas reedel, et Kongressi saamatus suurendada riigivõla piirmäära võib viia majanduse langusesse ja kriitiliste riigiteenuste kärpimiseni, vahendab Reuters.
Valge Maja hoiatas reedel, et Kongressi saamatus suurendada riigivõla piirmäära võib viia majanduse langusesse ja kriitiliste riigiteenuste kärpimiseni, vahendab Reuters.
Venemaal algas AstraZeneca vaktsiini tootmine
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Krüptopüramiidi looja pandi USAs 7,5 aastaks vangi
New Yorgi kohtunik mõistis enam kui sadat investorit kokku 90 miljoni dollariga tüssanud Stefan Qinile 7,5 aastase vanglakaristuse. Noormehe asutatud krüptobörside fond osutus tegelikkuses Ponzi skeemiks.
New Yorgi kohtunik mõistis enam kui sadat investorit kokku 90 miljoni dollariga tüssanud Stefan Qinile 7,5 aastase vanglakaristuse. Noormehe asutatud krüptobörside fond osutus tegelikkuses Ponzi skeemiks.