19. juuni 1996 kell 22:00

Tallinna Sadam pole maksuvõlglane

13. juuni 1996. aasta Äripäeva artikli «Riigiettevõtted hoiduvad omanikutulu tasumisest» kontekstis võib lugejale jääda ekslik arvamus, et toodud RE Tallinna Sadam maksuvõlgnevus on riigile õigeaegselt üle kandmata jäänud maksusumma.

Et lugejaid mitte eksitada, teatame, et RE Tallinna Sadam bilansis seisuga 31. detsember 1995 on tõepoolest real «Maksuvõlgnevused» summa 18,3 miljonit krooni, kuid see on arvestatud maksusumma, mille maksetähtaeg ei olnud bilansi koostamise kuupäevaks veel saabunud. Lisaks arvestatud maksuvõlgnevusele oli rendiettevõttel Tallinna Sadam seisuga 31. detsember 1995 maksude ettemaks 20,7 miljonit krooni, millest üle poole moodustab käibemaks.

Eespool toodud kokkuvõttes peab mainima, et Tallinna Sadama bilansis kajastuvad maksuvõlgnevused on tekkepõhjuse raamatupidamise nõuetest lähtuvad kohustused, millel ei ole seost riigile õigeaegselt üle kandmata jäänud maksusummadega.

Hetkel kuum