• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Turg vajab saneerimisfirmat

  Raava sõnutsi on ta kaalunud saneerimisteenuseid osutava firma loomist, kuna selle teenuse järele nõudlus üha suureneb: «On palju firmasid, kes on võtnud pangast laenu, kuid ei saa tagasi maksta, sest firmat ei suudeta juhtida.»
  Ka ASi Talinvest saneerimisprojekti juht Martti Kasemets nentis, et seoses erastamise ja ettevõtete üleminekuga on nõudlus saneerimisteenuse järele suurenenud. Saneerimine on Talinvesti tegevuse üks osa ja Kasemetsa sõnul selle osatähtsus kasvab.
  Raava märkis, et saneerimisfirma loomisest võiks huvituda ennekõike pangad.
  Forekspanga laenudirektor Urmas Pastarus nentis, et vaevalt saaks täna ükski pank öelda, et neil üldse võlglasi pole. Pastaruse sõnul ei ole saneerimisfirma loomine pangal täna veel päevakorras, kuid maailmapraktika näitab, et sellised organisatsioonid on vajalikud: «Näiteks USAs on loodud üsna palju riiklikke fonde, mis aitavad ära tuua järelejäänud rämpsu.»
  Hoiupanga direktori Aare Kilpi sõnul on Eestis praegu kõige mõttekam saneerida erastatavaid ettevõtteid. «Investeerimisfirma loomise mõte on meil küll,» lisas Kilp.
  Eesti Ühispanga juhatuse esimehe asetäitja Ott Karolini sõnul on pangas kogu aeg tegutsenud ka saneerimisüksus: «Võib täheldada, et saneerimise vajadus firmades pigem väheneb.»
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Mihkel Loorits: kas läheme taastuvenergiale üle või maksame miljard eurot aastas?
Tänane olukord elektriturul ei ole mitte taastuvenergiale ülemineku, vaid taastuvenergiale mitte ülemineku tulemus, kirjutab Kaamos Energy juht Mihkel Loorits.
Tänane olukord elektriturul ei ole mitte taastuvenergiale ülemineku, vaid taastuvenergiale mitte ülemineku tulemus, kirjutab Kaamos Energy juht Mihkel Loorits.
Tarneahela probleemide tõttu jääb tänavu tootmata ligi 8 miljonit autot
Globaalsed autotootjad võivad tänavu kaotada tarneahelatega seotud probleemide tõttu 210 miljardit dollarit käibest, mida on kaks korda rohkem kui aasta alguses prognoositi, teatas konsultatsioonifirma Alixpartners.
Globaalsed autotootjad võivad tänavu kaotada tarneahelatega seotud probleemide tõttu 210 miljardit dollarit käibest, mida on kaks korda rohkem kui aasta alguses prognoositi, teatas konsultatsioonifirma Alixpartners.
Enefit Green võib täna avaldada uudise börsile mineku kohta
Eesti Energia kontserni kuuluv taastuvaenergiaettevõte Enefit Green korraldab täna kell 11 pressikonverentsi, kus tahab jagada ettevõtte hetkeseisu ja arenguplaane.
Eesti Energia kontserni kuuluv taastuvaenergiaettevõte Enefit Green korraldab täna kell 11 pressikonverentsi, kus tahab jagada ettevõtte hetkeseisu ja arenguplaane.
Ruth Oltjer: börsilt raha küsida on minu jaoks liiga aeglane ja kohmakas
Tippjuht Ruth Oltjer kirjeldas Äriplaan 2022 konverentsil tagasivaatavalt, kuidas tema ettevõttele oli koroonakriisis prioriteediks Eesti riik. Ta ütles, et kriisi ajal oli tal riigiametitega suurepärane koostöökogemus, kuid mõned otsustamatud ametnikud on siiski tõrvatilgaks meepotis.
Tippjuht Ruth Oltjer kirjeldas Äriplaan 2022 konverentsil tagasivaatavalt, kuidas tema ettevõttele oli koroonakriisis prioriteediks Eesti riik. Ta ütles, et kriisi ajal oli tal riigiametitega suurepärane koostöökogemus, kuid mõned otsustamatud ametnikud on siiski tõrvatilgaks meepotis.