7. juuli 1996 kell 22:00

Turg vajab saneerimisfirmat

Raava sõnutsi on ta kaalunud saneerimisteenuseid osutava firma loomist, kuna selle teenuse järele nõudlus üha suureneb: «On palju firmasid, kes on võtnud pangast laenu, kuid ei saa tagasi maksta, sest firmat ei suudeta juhtida.»

Ka ASi Talinvest saneerimisprojekti juht Martti Kasemets nentis, et seoses erastamise ja ettevõtete üleminekuga on nõudlus saneerimisteenuse järele suurenenud. Saneerimine on Talinvesti tegevuse üks osa ja Kasemetsa sõnul selle osatähtsus kasvab.

Raava märkis, et saneerimisfirma loomisest võiks huvituda ennekõike pangad.

Forekspanga laenudirektor Urmas Pastarus nentis, et vaevalt saaks täna ükski pank öelda, et neil üldse võlglasi pole. Pastaruse sõnul ei ole saneerimisfirma loomine pangal täna veel päevakorras, kuid maailmapraktika näitab, et sellised organisatsioonid on vajalikud: «Näiteks USAs on loodud üsna palju riiklikke fonde, mis aitavad ära tuua järelejäänud rämpsu.»

Hoiupanga direktori Aare Kilpi sõnul on Eestis praegu kõige mõttekam saneerida erastatavaid ettevõtteid. «Investeerimisfirma loomise mõte on meil küll,» lisas Kilp.

Eesti Ühispanga juhatuse esimehe asetäitja Ott Karolini sõnul on pangas kogu aeg tegutsenud ka saneerimisüksus: «Võib täheldada, et saneerimise vajadus firmades pigem väheneb.»

Hetkel kuum