• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Saksamaa valitsus kinnitas Waigeli eelarve

  Eelarve kavandab kuludeks 440 miljardit ja eelarvedefitsiidiks 56,5 miljardit marka.
  Waigel tutvustas kokkuhoiuplaani, mis näeb ette kärpida riiklikke kulutusi 50 miljardi ja sotsiaalkulutusi 20 miljardi marga võrra.
  Kolmandiku eelarvest on parlament juba kinnitanud, kuid ülejäänu on leidnud tugevat vastuseisu liidunõukogus.
  Eelarvedefitsiidi suurus ei olene mitte ainult riiklike kulutuste suurusest, vaid ka majanduskasvust. Majandusteadlased on üksmeelel, et riigi majandus kasvab järgmisel aastal 2,5 protsenti.
  Hoolimata majandusseisakust on investeeringud Lääne-Saksa tööstusesse suurenenud, kinnitab Saksa majandusinstituut IFO. Viimase kuue kuuga kasvasid need seitse protsenti ja järgmisel poolaastal suurenevad veel kuus protsenti.
  Mõõdukad investeeringud ei too aga Saksa majandusele ja eriti tööturule olulist kergendust, kuna 40 protsenti firmasid investeerib põhiliselt tootmise ratsionaliseerimisse, et vähendada personali hulka ja alandada palku. Ainult kolmandik firmasid investeerib tootmise laiendamisse.
  Saksamaa peamisi probleeme, tööpuudus, suurenes hooajast tingituna jälle juunis ja hõlmas 3,93 miljonit inimest. Lääne-Saksas oli tööta 2,77 miljonit ja Ida-Saksas 1,16 miljonit inimest. Tööameti juhataja Bernhard Jagoda kinnitas, et tööturu olukord on endiselt nõrk. Sotsiaaldemokraatide esindaja Ottmar Schreiner nimetas juuni töötute arvu kohutavaks ning avaldas arvamust, et 1997. a eelarve ei paku mingit lahendust.
  Hiljuti toimunud Euroopa Liidu rahandusministrite Brüsseli kohtumisel hoiatati Saksamaad ja Austriat, et neil tuleb tõsist tähelepanu pöörata riigivõla vähendamisele. Hoiatuse said ka teised riigid, välja arvatud Taani, Iirimaa ja Luksemburg.
  Kohtumisel väljendati kartust, et isegi praeguse 50 miljardi margase säästupaketiga ei suuda Saksamaa alandada senist 3,5% suurust eelarve puudujääki alla 3%, nagu nõuab Maastrichti lepe. FT-REUTER-BNS
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Säästkem energiat taastuvenergiale
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
Valge Maja hoiatab järgmise finantskriisi eest
Valge Maja hoiatas reedel, et Kongressi saamatus suurendada riigivõla piirmäära võib viia majanduse langusesse ja kriitiliste riigiteenuste kärpimiseni, vahendab Reuters.
Valge Maja hoiatas reedel, et Kongressi saamatus suurendada riigivõla piirmäära võib viia majanduse langusesse ja kriitiliste riigiteenuste kärpimiseni, vahendab Reuters.
Venemaal algas AstraZeneca vaktsiini tootmine
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Krüptopüramiidi looja pandi USAs 7,5 aastaks vangi
New Yorgi kohtunik mõistis enam kui sadat investorit kokku 90 miljoni dollariga tüssanud Stefan Qinile 7,5 aastase vanglakaristuse. Noormehe asutatud krüptobörside fond osutus tegelikkuses Ponzi skeemiks.
New Yorgi kohtunik mõistis enam kui sadat investorit kokku 90 miljoni dollariga tüssanud Stefan Qinile 7,5 aastase vanglakaristuse. Noormehe asutatud krüptobörside fond osutus tegelikkuses Ponzi skeemiks.