• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Eesti mööblieksportijatel raskusi Saksa turul

  ASi Viisnurk müügidirektori Tiit Mölderi sõnul on sel kevadel Viisnurga puidust ja puitlaastplaadist mööbli müük Saksamaal vähenenud mõne protsendi võrra.
  Mölder põhjendas langust mööbliostu buumi lõppemisega Saksamaal.
  «Pärast kahe Saksamaa ühinemist hakkasid idasakslased aktiivselt mööblit ostma,» rääkis Mölder. Tema teada on Saksamaal vähenenud mööblimüük sellel aastal kuni 20 protsenti.
  Väljapääsuna näeb Mölder spetsialiseerumist ideelahendite müügile, mis tähendab terviklike sisustuskomplektide eksportimist. Teise võimalusena tuleks kõne alla ka odavate üksikesemete müük, lausus Mölder. Viisnurga piiratud tootmismaht ei luba aga oluliselt kulusid vähendada, et toota odavamat mööblit, selgitas ta. Saksamaale läheb ASi Viisnurk eksporditoodangust 25%.
  ASi Wermo turundusdirektor Andres Suss ütles, et ka Wermol on praegu Saksamaa turul mõõn. Sakslased teevad Wermo täispuidust männimööblile ülimadalaid hinnapakkumisi, selgitas Suss, sealsed kliendid pakuvad meile Kesk-Euroopa müügihinnast kaks korda madalamat hinda.
  «Saksamaa turg on kokku kuivanud, « lausus ASi Repo Püssi Vabrikud müügidirektor Jüri Roos. Tema sõnutsi on Repo puitlaastplaadi müügi näitajad sellel kevadel Saksamaal tavamüügist allpool.
  ASi Tarmeko direktori asetäitja Aivo Leppsoo väitel ei ole Tarmeko täispuidust mööbli eksport Saksamaale oluliselt vähenenud.
  Statistikaameti andmeil oli Saksamaa 1995. a Eesti jaoks osatähtsuselt kolmandal kohal mööbli ekspordi sihtriikide hulgas. Neljal viimasel aastal on Saksa osakaal vähenenud ja kasvanud Skandinaaviamaade osakaal.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Saksa majandusajakirjanik valimiste eel: taastame Hansa Liidu!
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Sigade hinnad kukkusid Hiinas tagasi maa peale
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Joe Biden süüdistab vaktsineerimata ameeriklasi majanduse aeglases taastumises
Ameerika Ühendriikide president Joe Biden süüdistas reedel koroonaviiruse vastu vaktsineerimata ameeriklasi selles, et viimased aeglustavad USA majanduse taastumist, vahendab CNBC.
Ameerika Ühendriikide president Joe Biden süüdistas reedel koroonaviiruse vastu vaktsineerimata ameeriklasi selles, et viimased aeglustavad USA majanduse taastumist, vahendab CNBC.
Kruuda, Pärna ja Uibo kriminaalasi ärkas uuesti ellu
Kui Tartu maakohus lõpetas aegumise tõttu ärimeeste Oliver Kruuda, Aivo Pärna ja Jaan Uibo kriminaalasja toorpiima vahendaja OÜ UP Varud maksejõuetuse põhjustamises ja ringkonnakohus tühistas lõpetamise määruse osaliselt, siis riigikohus tühistas määruse täies ulatuses.
Kui Tartu maakohus lõpetas aegumise tõttu ärimeeste Oliver Kruuda, Aivo Pärna ja Jaan Uibo kriminaalasja toorpiima vahendaja OÜ UP Varud maksejõuetuse põhjustamises ja ringkonnakohus tühistas lõpetamise määruse osaliselt, siis riigikohus tühistas määruse täies ulatuses.