4. august 1996 kell 22:00

Maksuamet viivitab

Pärast maksukorralduse seaduse muutmise seaduse jõustumist käesoleva aasta 12. mail on maksuametil võimalik venitada enammakstud käibemaksu tagastamisega maksustamiskuule ülejärgneva kuu 20. kuupäevani, sõltumata sellest, kui varakult tagastamistaotlus esitatakse.

Lisaks sellele võib maksuamet hoiduda raha tagastamisest käibemaksuseaduse paragrahv 20 lõige 2 alusel seoses kontrollimisega.

Maksuametil on tekkinud ka halb komme teha tagastamisele kuuluvate summade arvel tasaarvestusi ainult temale teadaolevate maksuvõlgade katmiseks.

Maksuvõlgadeks saab lugeda ainult neid summasid, mida maksumaksja on deklareerinud, kuid mitte maksnud. Niisamuti on maksuvõlg maksuhalduri ettekirjutusega nõutud raha pärast ettekirjutuse tähtaja möödumist.

Hetkel kuum