4. august 1996 kell 22:00

Müügil viie ettevõtte aktsiad

Rakvere lihakombinaadi aktsiatest pani erastamisagentuur müüki 29%. Lihakombinaadi tuumikinvestoriks on R-Lihatööstuse AS, kellele kuulub 71% ettevõtte aktsiatest.

Rakvere lihakombinaadi aktsiakapital on 419 mln kr ja tuumikinvestor maksis ühe lihakombinaadi aktsia eest 4,07 krooni.

Rakvere lihakombinaadi mullune realiseerimise netokäive oli 509 mln kr ja kahjum 19,3 mln kr. Ettevõtte majandustegevuse kahjumi põhjustasid ettevõtte suured investeeringud, energeetiliste ressursside hinnatõus ning tooraine järsk kallinemine aasta lõpus.

Jõuelektroonikatoodete valmistamisega tegeleva Esteli eelmise aasta realiseerimise netokäive oli 37,8 mln krooni ja kahjum oli 19,3 mln kr. Käesoleva aasta alguses tabas Estelit firma suurimal eksporditurul Hiinas suur tagasilöök ja praegu on konkreetne tellimus ainult ühele kõrgepingemuundurile.

Käesoleva aasta esimese kvartali müük küündis pooleni firma juhtkonna planeeritust ja esialgsetel andmetel on Estel tänavu II kvartali esimese kahe kuuga tootnud kahjumit 3,2 mln krooni.

Esteli aktsiatest tuli müüki 24%. Esteli tuumikinvestoriks on AS Estel Pluss, kellele kuulub 76% Esteli aktsiatest. Ühe Esteli aktsia hind tuumikinvestorile oli 1,76 krooni. Esteli aktsiakapital on 9,5 miljonit krooni.

Ülejäänud kolm ettevõtet, mille vähemusaktsiad samuti alates eelmise nädala neljapäevast müügil, lõpetasid mullu väikese kasumiga.

Rakvere metsamajandi eelmise aasta realiseerimise netokäive oli 10,8 mln kr ja puhaskasum 154 000 kr. Ettevõtte realiseerimise netokäive oli 1995. a 1,1 mln kr võrra suurem kui 1994. a. Suurenemine oli tingitud valmistoodangu mahu suurenemisest ja välisturu laienemisest.

Rakvere metsamajandi aktsiatest tuli müüki 25%, ülejäänud aktsiad kuuluvad ASile Viru Puit. Rakvere metsamajandi aktsiakapital on 4,6 mln krooni ja ühe aktsia hind tuumikinvestorile oli 13,07 krooni.

2,5 mln kroonise aktsiakapitaliga Tamsalu EPT ASi eelmise aasta realiseerimise netokäive oli 22,6 mln kr ja puhaskasum 474 000 kr.

Müüki tuli 24% ettevõtte aktsiatest, ülejäänud aktsiad kuuluvad ASile Tamsalu E.P.T. Ühe aktsia hind tuumikinvestorile oli 185 kr.

Tamsalu EPT tegeleb maaparandustöödega ja maaparandustehnika remondiga.

ASi Tootsi Turvas eelmise aasta realiseerimise netokäive oli 44,2 miljonit krooni ja eelmise aasta puhaskasum 1,5 miljonit krooni. Eelmisel aastal kasvas Tootsi Turba käive võrreldes 1994. aastaga 144 protsenti, mis saavutati briketi ekspordimahu viimisega lepingulisele tasemele.

Eksport moodustab Tootsi Turba käibest üle poole ja eksporditava toodangu hinnad on lepingutega kindlaks määratud üheks aastaks. Tootsi Turba juhtkonna hinnangul ettevõtte kasum lähiaastatel ei suurene.

6,33 miljoni krooni suuruse aktsiakapitaliga Tootsi Turba aktsiatest 51 protsenti kuulub ASile LaTo. Ühe aktsia hind tuumikinvestorile oli 46,43 krooni. Aktsiate avaliku müügi teel müüakse 49 protsenti Tootsi Turba aktsiatest.

Nimetatud viie ettevõtte vähemusaktsiatele on võimalik ostutaotlusi esitada 23. augustini.

Hetkel kuum