• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Hiinast saab mobiilside liider

  Hiina Telecomil, side- ja telekommunikatsiooniministeeriumile kuuluval ettevõttel, on juba praegu 5 miljonit abonenti. Kui mobiiltelefoni omanike arv jätkab kasvamist samas tempos, on aasta lõpuks telefonikasutajaid seitse miljonit.
  Kuna tavalisi telefoniliine napib, on mobiiltelefonid muutunud Hiina ärimeeste standardvarustuseks. Hiina on maailma üks kõige halvemini telefonidega varustatud riike -- keskmiselt tuleb iga saja elaniku kohta viis telefoni, linnapiirkondades saja elaniku kohta kolmteist telefoni.
  Nõudmine mobiiltelefonide järele ületab kaugelt pakkumise ning sunnib ametivõime kaaluma, kas kaablivõrkude asemel mitte mobiilsidet arendada.
  «Aastaks 1997 on Hiina Telecom maailma suurim mobiiltelefonide operaatorfirma,» ütles Wang Chunjiang side- ja telekommunikatsiooniministeeriumist.
  Mitmed välisettevõtted, sealhulgas USA Motorola, Soome Nokia ja Rootsi Ericsson, on alustanud mobiiltelefonide tootmist Hiinas. Motorola plaanib sidevarustuse, sealhulgas mobiiltelefonide, tootmisesse aastaks 2000 investeerida kaks miljardit dollarit.
  Ajalehe China Daily teatel oli Hiina Telecomil, maailma suuruselt teisel mobiiltelefonide operaatorfirmal, läinud aasta lõpul 3,6 miljonit abonenti, aastaks 2000 peaks see arv suurenema 18 miljonini.
  Xinhua uudisteagentuuri teatel oli juuni lõpus Hiinas 5,12 mobiiltelefoni kasutajat.
  Seni on Hiina Telecom olnud riigi mobiiltelefonide turul praktiliselt monopoolses seisundis.
  Muudatuse toob Hiina ühendatud telekommunikatsioonide (Unicom) rajatav võrgusüsteem.
  Unicom kavatseb ministeeriumi monopoli kõigutada digitaalse mobiilsüsteemi loomisega käesoleval aastal, võimsusega miljon liini 48 Hiina linnas.
  Hiina viisaastakuplaan aastani 2000 näeb ette standardtelefoni abonentide arvu suurendamise 64 miljonile praeguselt 41 miljonilt ning kiudoptilise kaablivõrgu laiendamist 300 000 km võrra. FT
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Kalev Kaljuste: pöörame pilgud (ka) Rootsi!
Pärnus tegutseb palju Soome ettevõtjaid, kuid minu arvates tuleks alustada Pärnu linna kui ühe parima elukeskkonna ja atraktiivse ettevõtluskeskkonna turundamist ka Rootsi suunal, kirjutab sotsiaaldemokraatliku erakonna esinumber kohalikel valimistel Pärnus Kalev Kaljuste vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Pärnus tegutseb palju Soome ettevõtjaid, kuid minu arvates tuleks alustada Pärnu linna kui ühe parima elukeskkonna ja atraktiivse ettevõtluskeskkonna turundamist ka Rootsi suunal, kirjutab sotsiaaldemokraatliku erakonna esinumber kohalikel valimistel Pärnus Kalev Kaljuste vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Ignitis ja Šiauliu vedasid Balti börse allapoole
Tallinna börsiindeks langes täna 0,4 protsenti, 1939,5 punktini. Balti börsiindeks kukkus aga 0,9 protsenti ja lõpetas päeva 1557,1 punktil.
Tallinna börsiindeks langes täna 0,4 protsenti, 1939,5 punktini. Balti börsiindeks kukkus aga 0,9 protsenti ja lõpetas päeva 1557,1 punktil.
Elektrienergia hinnatõus paneb aina rohkem kodusele päikeseenergia-jaamale mõtlema
Juba neljas kuu järjest näeme väga olulist elektrienergia hinnatõusu ning arvestades kasvavat nõudlust elektrienergia järele ja tootmise liikumist 100% süsinikuvabaduse suunas, pole odavnemist ka lähitulevikus näha.
Juba neljas kuu järjest näeme väga olulist elektrienergia hinnatõusu ning arvestades kasvavat nõudlust elektrienergia järele ja tootmise liikumist 100% süsinikuvabaduse suunas, pole odavnemist ka lähitulevikus näha.
Enefit Green võib täna avaldada uudise börsile mineku kohta
Eesti Energia kontserni kuuluv taastuvaenergiaettevõte Enefit Green korraldab täna kell 11 pressikonverentsi, kus tahab jagada ettevõtte hetkeseisu ja arenguplaane.
Eesti Energia kontserni kuuluv taastuvaenergiaettevõte Enefit Green korraldab täna kell 11 pressikonverentsi, kus tahab jagada ettevõtte hetkeseisu ja arenguplaane.