• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Rüütel kogub toetajaskonda

  Juuli keskel tegi valimisliit Rahvuslik Koostöö koostööettepaneku Eesti tööstuse ja tööandjate keskliidule (ETTK), Eestimaa põllumajandustootjate keskliidule, Eesti ühistegelisele liidule, Eesti toiduainete- ja maa-ametühingute liidule, Eesti väikeettevõtete assotsiatsioonile (EVEA) ning noortekogule Uus Eesti.
  Lääne märkis, et nimetatud ühendused valiti välja seetõttu, et need on kaudselt seotud põllumajandusega ning sõltuvad sellest.
  EVEA president, hotelli Viru direktor Toomas Niinemäe lausus, et nemad ei kavatse ühegi poliitilise parteiga ühineda. «Me täname pakkumuse eest, kuid põhikirja järgi oleme me apoliitiline organisatsioon ja ühegi poliitilise erakonna ega parteiga koostöölepingut ei sõlmi, lausus ta. «Samas toetame nende seisukohti, mis puudutavad väikeettevõtluse arengu toetamist.»
  ETTK ühinemises Rahvusliku Koostööga nägi Niinemäe töösturite soovi kasutada ära viimane võimalus poliitikasse astumiseks. «Nende aeg hakkab mööda saama ning neil on oma huvid, et poliitikasse minna,» märkis ta. «Eks sellega nad õnge läksidki.»
  ETTK esimees Viljar Veskiväli on eitanud koostöölepingu poliitilist iseloomu ja lepingu sõlmimisele järgnenud lahkhelisid liidu juhatuses. Tema väitel on leping suunatud peamiselt toiduainetööstuse kaitseks.
  Kaubandus-tööstuskoja tegevdirektor Toomas Tamsar ei soovinud erialaliitude ning tööstuse ja tööandjate keskliidu ühinemist Rahvusliku Koostööga kommenteerida. Kaubandus-tööstuskoja seisukoht on tema sõnutsi absoluutselt ühene. «Me oleme põhikirja järgi mittepoliitiline organisatsioon ning niisugused kokkulepped ei tule meie puhul kõne allagi,» lausus ta.
  «Me töötame loomulikult ka poliitiliste parteidega majandusküsimustes ja püüame teha kõik, et ettevõtluse huvid jõuaksid riigi tasemele. Kuid mingid sellised poliitilised kokkulepped ei ole mõeldavad,» rääkis Toomas Tamsar.
  Ta lisas, et temale isiklikult pole sellelaadseid ettepanekuid ka tehtud, küll aga on tehtud mõnelegi teisele kaubandus-tööstuskojaga seotud inimesele.
  Rahvuslik Koostöö on maarahva erakonna, maaliidu, pensionäride ja perede liidu ning Sinise erakonna valimisliit. Valimisliidu eesotsas on maarahva erakonna esimees Arnold Rüütel, maaliidu esimees Arvo Sirendi, pensionäride ja perede liidu keskjuhatuse liige Raoul Üksvärav ning Eesti Sinise erakonna esimees Jaan Laas.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Anu Ruul: kestliku innovatsiooni võimalikkusest Maal – kümme sammu maailmalõpust eemale
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
IMFi juht: intresside tõstmine võib globaalsele taastumisele kujuneda külmaks dušiks
Rahvusvahelise Valuutafondi juht Kristalina Georgieva ütles, et Föderaalreservi intressitõusud võivad mõnes riigis majanduse taastumisele “külma vee” peale tõmmata.
Rahvusvahelise Valuutafondi juht Kristalina Georgieva ütles, et Föderaalreservi intressitõusud võivad mõnes riigis majanduse taastumisele “külma vee” peale tõmmata.
Tehniline viga lükkas Tallinki reisi Turust Stockholmi päeva võrra edasi
Tallinki laeva Baltic Princess reis Turust Stockholmi lükkus tehnilise vea tõttu päeva võrra edasi, kirjutab Iltalehti.
Tallinki laeva Baltic Princess reis Turust Stockholmi lükkus tehnilise vea tõttu päeva võrra edasi, kirjutab Iltalehti.
Leedu eksport Hiinasse kahanes dramaatiliselt
Leedu ekspordist Hiinasse oli detsembris alles jäänud ainult hädine kümnendik leedukate teele veeretatud takistuste pärast, loeb Leedu SEB analüütik Tadas Povilauskas Hiina tolli andmetest välja.
Leedu ekspordist Hiinasse oli detsembris alles jäänud ainult hädine kümnendik leedukate teele veeretatud takistuste pärast, loeb Leedu SEB analüütik Tadas Povilauskas Hiina tolli andmetest välja.