• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Taanlased vaidlustavad kohtus Euroopa Liidu lepingu

  Vaidlus käib selle üle, kas tõlgendada Maastrichti lepingut täieliku või osalise suveräänsuse loovutamisena. Viimane on Taani konstitutsiooni kohaselt lubatud.
  Ülemkohtu otsust tõlgendati kui pretsedenti, mis võimaldab tavakodanikel vaidlustada konstitutsioonist lähtudes Euroopa Liidu lepingute kehtivus. Osa poliitikuid tervitas otsust märgina ühiskonnas valitsevast demokraatiast, teised nõudsid paranduste kiiret sisseviimist Taani konstitutsiooni, et võtta arvesse riigi muutunud staatus. Viimati redigeeriti konstitutsiooni 1953. a.
  Taani astus tookordse Euroopa Ühenduse liikmeks 1973. a koos Suurbritannia ja Iirimaaga.
  Mõned eksperdid kardavad, et kui need 11 taanlast kohtuprotsessi võidavad, võib see Taanile tähendada liidust lahkumist.
  «Kui hagejad kohtuprotsessi võidavad ning kohus leiab, et Maastrichti leping on vastuolus Taani konstitutsiooni sätetega, tähendab see, et kõik lepingus sisalduvad muudatused on Taani suhtes kehtetud,» kirjutas ekspert Henrik Zahle ajalehes Berlingske Tidende.
  Viimati põhjustas Taani Euroopa Ühenduses kriisi, lükates tugevamat liitu sätestava Maastrichti lepingu 1992. a rahvahääletusel tagasi. 1993. a hääletas Taani napi enamusega lepingu poolt. EL on ebapopulaarne paljude taanlaste hulgas, kes on 15 riigi seas liidu leigeimad liikmed. FT-REUTER-ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Andres Viia, Jüri Jõema: vajadus tarkvaraarendajate järele kasvab hüppeliselt
Värske prognoosi kohaselt on info- ja kommunikatsioonitehnoloogia (IKT) valdkonnas lähiaastail näha tugevalt kasvavat vajadust tarkvara- ja IKT-süsteemide arendajate järele. Neil ametialadel on juba praegu märkimisväärne katmata vajadus, kirjutavad OSKA analüütik Andres Viia ja Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liidu nõunik Jüri Jõema.
Värske prognoosi kohaselt on info- ja kommunikatsioonitehnoloogia (IKT) valdkonnas lähiaastail näha tugevalt kasvavat vajadust tarkvara- ja IKT-süsteemide arendajate järele. Neil ametialadel on juba praegu märkimisväärne katmata vajadus, kirjutavad OSKA analüütik Andres Viia ja Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liidu nõunik Jüri Jõema.
USA börs sulgus järjekordselt punases
Vaatamata positiivsele päeva algusele, võtsid USA peamised indeksid peallõunal suuna alla ja sulgusid punases. Sel nädalal pole indeksid üksi päev plussis sulgunud, vahendab Yahoo Finance.
Vaatamata positiivsele päeva algusele, võtsid USA peamised indeksid peallõunal suuna alla ja sulgusid punases. Sel nädalal pole indeksid üksi päev plussis sulgunud, vahendab Yahoo Finance.
Elmo Rent ja Telia toovad 5G tehnoloogia kaugjuhitavasse sõiduautosse
ELMO Rendi arendatav kaugjuhitavat tehnoloogiat kasutav lahendus võimaldab elektriauto kliendini toimetada ja vajadusel ümber parkida ilma juhi füüsilise kohalviibimiseta masinas. 5G võrku kasutades on auto ja kaugjuhtimispuldi vahel tekkiv viiteaeg minimaalne, mis parandab oluliselt reageerimisaega.
ELMO Rendi arendatav kaugjuhitavat tehnoloogiat kasutav lahendus võimaldab elektriauto kliendini toimetada ja vajadusel ümber parkida ilma juhi füüsilise kohalviibimiseta masinas. 5G võrku kasutades on auto ja kaugjuhtimispuldi vahel tekkiv viiteaeg minimaalne, mis parandab oluliselt reageerimisaega.
Mainorist lahkunud tippjuhid kohtusid Sõõrumaa juures
Taasiseseisvunud Eesti ühe mõjukaima äripere Pärnitsate loodud Mainori kontsernis Ülemiste Cityt arendavate juhtide koosseisus toimusid mullu olulised muutused, kui ameti pani maha kaks juhatuse liiget.
Taasiseseisvunud Eesti ühe mõjukaima äripere Pärnitsate loodud Mainori kontsernis Ülemiste Cityt arendavate juhtide koosseisus toimusid mullu olulised muutused, kui ameti pani maha kaks juhatuse liiget.