20. august 1996 kell 22:00

India tippametnikud pistisepüünises

Runu Ghoshi kodunt leiti nädalavahetusel 232 000 ruupiat, 20 kallist kella ja enam kui kilogramm kuldehteid.

Päev varem oli telekommunikatsiooni eksministri Sukh Rami kodunt avastatud 36,5 miljonit ruupiat sularaha. Sukh Ram kuulus P.V. Narasimha Rao valitsusse, mis oli sunnitud selle aasta üldvalimiste tulemusena tagasi astuma. Rami kodunt leitud rahahulk on suurim, mis India politsei on kunagi ühe poliitiku kodunt kätte saanud. Politseinikel kulus 24 tundi, et kokku lugeda kilekottidesse, kohvritesse ja linadesse peidetud sularahapakid.

Praeguse ühisrinde valitsuse pressiesindaja Jaipal Reddy sõnas, et äsjane reid Sukh Rami koju on ainult jäämäe tipp.

CBI andmetel ei ole praegu Londonis viibiva Sukh Rami arreteerimisorderit välja antud, kuid tema suhtes on algatatud uurimine.

Rahvuskongressi saadikud, keda vapustas juba hiljutine Narasimha Rao vastu esitatud korruptsioonisüüdistus, on Sukh Ramile esitatud süüdistustest shokeeritud.

Telekommunikatsiooniministeeriumis levinud korruptsioonist räägiti avalikult, kuid Rao ei võtnud Sukh Rami vastu midagi ette. «Nüüd nõuame Ramile erakonnas ranget distsiplinaarkaristust,» sõnas rahvuskongressi liige ja endine telekommunikatsiooniminister Rajesh Pilot. FT

Hetkel kuum