• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kahjumi suurusest

  Eile teatas uudisteagentuur BNS, et Tööstuspanga omakapital on juulis vähenenud 18,8 miljoni kroonini. Omakapitali vähendamist pole aga asjaosalised ise maininud, ajades Hoiu- ja Tööstuspanga ühinemisest rääkides vaid üsna ebamäärast juttu.
  Vaevalt keegi pangandusinimestest Tööstuspanka kõige paremas seisus olevaks pangaks julges nimetada. Seega ei tohiks 40 miljoni kroonine Tööstuspanga laenude provisjoneerimine olla kellelegi üllatuseks. Samal ajal on Hoiupank ning Tööstuspank tekitanud andmete vaka all hoidmisega endale kahju. Selge on ju see, et varem või hiljem need andmed avalikkuse ette jõuavad, ent siis kaasneb küsimus, miks neid numbreid nii kaua salajas hoiti? On kaheldav, kas see 40 miljonit krooni ongi õige number. Tööstuspank seda ei kommenteeri ning Kaja Kell Eesti Pangast väidab, et sellist lollust pole BNS veel enne üllitanud. Kas see mäng arvude ümber äratab usaldust Hoiupanga, Tööstuspanga, Eesti Panga või üldse panganduse vastu?
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Liina Laas: mida ettevõtjad väliseksperte palgates tegelikult kardavad?
Jutt, et välismaist IT-spetsialisti ei soovita turvariski tõttu palgata, võib olla hirmust või kogenematusest tingitud hädavale, kirjutab personali- ja finantstehnoloogia idufirma Deel Baltikumi regioonijuht Liina Laas.
Jutt, et välismaist IT-spetsialisti ei soovita turvariski tõttu palgata, võib olla hirmust või kogenematusest tingitud hädavale, kirjutab personali- ja finantstehnoloogia idufirma Deel Baltikumi regioonijuht Liina Laas.
USAst oodatakse signaali intressimäära tõusuks
USA Föderaalreservilt oodatakse kolmapäeval signaali, et nad on valmis tõstma intressimäära juba märtsikuus, kui toimub järgmine kohtumine. See aga võib negatiivselt mõjutada Aasia turgude taastumist.
USA Föderaalreservilt oodatakse kolmapäeval signaali, et nad on valmis tõstma intressimäära juba märtsikuus, kui toimub järgmine kohtumine. See aga võib negatiivselt mõjutada Aasia turgude taastumist.
President noppis majandusnõuniku keskpangast
President Alar Karise majandusnõunikuna alustab alates 1. veebruarist tööd Kaspar Oja.
President Alar Karise majandusnõunikuna alustab alates 1. veebruarist tööd Kaspar Oja.
SEB: rammus hinnatõus hammustab Eesti majanduskasvu väiksemaks
Koroonaviirus ei ole enam Eesti majanduse suurim probleem, sest hinnatõus jõuab kahekohaliste numbriteni, kirjutab SEB oma ülevaates ja alandab Eesti majanduse kasvuootust.
Koroonaviirus ei ole enam Eesti majanduse suurim probleem, sest hinnatõus jõuab kahekohaliste numbriteni, kirjutab SEB oma ülevaates ja alandab Eesti majanduse kasvuootust.