• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Naabrite valuutad langesid

  Meile oluliste valuutade -- USA dollari, Soome marga, Rootsi krooni ja Vene rubla -- kursid eile Eesti krooni suhtes langesid.
  Föderaalreservi avatud turu komitee jättis teisipäeval dollari intressid tõstmata. Föderaalfondi, s.o pankadevahelise lühiajalise rahaturu intress jäi 5,25 protsendile. Sellega on otseselt seletatav dollari kursi langus Saksa marga suhtes, kaudselt aga Saksa marga (=Eesti krooni) tõus muude eurovaluutade (FIM, SEK) suhtes. Dollari kurss kroonides langes umbes kaheksa senti 11,84ni, kuid tõusis hiljem 11,86ni. Soome mark odavnes hommikuselt 2,663 kroonilt 2,653 kroonile õhtul, Rootsi kroon 1,806 kroonilt 1,797 kroonile. Pole siiski välistatud, et esialgsele langusele ei järgne kursside korrigeerumine taas ülespoole.
  Rubla kurss dollari suhtes eile oksjonil ei muutunud: 5311 RUR/USD. Ka rubla-Saksa marga valuutaoksjoni kurss ei muutunud eile: 3578 RUR/DEM = 447,25 RUR/EEK. Hilisemal valuutaturul langes rubla arvestuslik kurss krooni suhtes 449 RUR/EEKni.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Liina Laas: mida ettevõtjad väliseksperte palgates tegelikult kardavad?
Jutt, et välismaist IT-spetsialisti ei soovita turvariski tõttu palgata, võib olla hirmust või kogenematusest tingitud hädavale, kirjutab personali- ja finantstehnoloogia idufirma Deel Baltikumi regioonijuht Liina Laas.
Jutt, et välismaist IT-spetsialisti ei soovita turvariski tõttu palgata, võib olla hirmust või kogenematusest tingitud hädavale, kirjutab personali- ja finantstehnoloogia idufirma Deel Baltikumi regioonijuht Liina Laas.
Disney toob Eestisse oma voogedastusteenuse
The Walt Disney Company voogedastusteenus Disney+ on alates suvest kättesaadav 42 uues riigis ja 11 territooriumil. Uute turgude hulgas on ka Eesti ja ülejäänud Baltikum.
The Walt Disney Company voogedastusteenus Disney+ on alates suvest kättesaadav 42 uues riigis ja 11 territooriumil. Uute turgude hulgas on ka Eesti ja ülejäänud Baltikum.
Eestlased ostlevad aina julgemalt e-poodides
Koroonapandeemia ajal on e-ostude maht hüppeliselt suurenenud, märgib Eesti Pank.
Koroonapandeemia ajal on e-ostude maht hüppeliselt suurenenud, märgib Eesti Pank.
Päikeseenergia tootjate arv kolmekordistus ja kasvab veelgi
Möödunud aastal kasvas taastuvatest allikatest toodetud elektrienergia maht üle 15 protsendi, suurima osa taastuvenergiast andsid biomass, biogaas ja jäätmed ligi 60 protsendiga, kõige kiiremini kasvas aga päikeseenergia tootmise maht ja tootjate arv, teatas Elering.
Möödunud aastal kasvas taastuvatest allikatest toodetud elektrienergia maht üle 15 protsendi, suurima osa taastuvenergiast andsid biomass, biogaas ja jäätmed ligi 60 protsendiga, kõige kiiremini kasvas aga päikeseenergia tootmise maht ja tootjate arv, teatas Elering.