• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Tabasalu kaubanduskeskusel kõrge hind

  «Ma ei mäleta Tallinna lähedusest ühtegi sarnast kaubanduskeskust, mida oleks sellise raha eest müüa suudetud,» kahtles müügihinnas ASi Uus Maa kinnisvaramaakler Jaanus Laugus.
  Kaubanduskeskuses on pinda 2000 m², hoonet ümbritseva maa suurus on 8900 m². Jagades 11 miljonit krooni ruutmeetritega, saab ruutmeetri hinnaks 1000 kr. ASi Arco Vara tundmatuks jääda sooviva kinnisvaramaakleri sõnul on see taolise kaubanduskeskuse puhul küll optimaalne hind, aga kuna kompleks asub Tallinnast eemal, on väga raske sellise hinna juures ostjat leida. «See peab olema kas inimene, kel on palju vaba raha või mõni rikas välisinvestor,» sõnas kinnisvaramaakler.
  Keskuse omanik Juhan Vabamäe avaldas lootust, et leiab suurinvestori välismaalt, kes kompleksi küsitud raha eest ära ostab.
  Tema ütluse kohaselt pole tal müügiga kiiret. «Kui hind ei ole kohe vastuvõetav, võib ka oodata, mingeid pankrotimärke ma oma firma tegevuses küll ei näe,» kinnitas Vabamäe, kes oma sõnul plaanib siirduda hoopis teise ärivaldkonda.
  Peamine müügipõhjus on Vabamäe sõnul kaubanduskeskuse väike käive. Samas on ta hoonet panti pannes võtnud kahelt pangalt laenu. «Laenuintressid on suuremad kui maja kasum,» tähendas Vabamäe. «Kui eelmisel aastal sain juba korraliku käibe, siis tänavu on see taas poole väiksem.»
  Tallinna maksuameti maksude laekumise arvestamise osakonna andmetel on Sparing ka maksuvõlglane. Augusti seisuga oli maksuvõlg koos intressidega 454 000 krooni, sh sotsiaalmaksu-, üksikisiku tulumaksu- ja käibemaksu võlg. Maamaksu on Sparing Harju maksuameti andmeil 1995. a eest tasunud.
  Harku vallavanema asetäitja Arvo Musta sõnul ei külasta kohalik rahvas Tabasalu kaubanduskeskust just kuigi innukalt, sest kaubavalik on kasin. «Kui seal ainult kaupmehed ringi käivad, siis jätab ju tegevus soovida,» märkis ta.
  Majas tegutseb praegu toidu- ja tööstuskaupade kauplus, restoran ja kulinaariakauplus. Kaubanduskeskus kuulub Juhan Vabamäe ühe-mehefirmale ASile Sparing, kes ostis kompleksi 1994. a sügisel ASilt Tabasalu JM.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Raivo Kokser: ettevõtlust hävitavatest vaktsiinipassidest tuleb loobuda
Valitsus hoiab ettevõtlust ahistavast vaktsiinipassi poliitikast kinni raskesti mõistetava järjekindlusega, kirjutab väikeettevõtja Raivo Kokser (EKRE).
Valitsus hoiab ettevõtlust ahistavast vaktsiinipassi poliitikast kinni raskesti mõistetava järjekindlusega, kirjutab väikeettevõtja Raivo Kokser (EKRE).
Tehnoloogiasektor vedas USA börsi rohelisse
Tehnoloogiahiidude head tulemused sisendasid investoritele optimismi ning vedasid indekseid üles poole, vahendab Yahoo Finance.
Tehnoloogiahiidude head tulemused sisendasid investoritele optimismi ning vedasid indekseid üles poole, vahendab Yahoo Finance.
Foxway neelas konkurendi Taanis
Rootsi IT- ja nutiseadmete ringmajandusega tegelev Foxway Group, kelle raskuskese asub Tartus, omandas taanlaste Dansk Computer Center A/S-i.
Rootsi IT- ja nutiseadmete ringmajandusega tegelev Foxway Group, kelle raskuskese asub Tartus, omandas taanlaste Dansk Computer Center A/S-i.
Valitsus kavandab kaugküttele lisatoetust
Sadadesse miljonitesse eurodesse ulatuva energiahindade toetuspaketiga jäeti unarusse kaugküttega majapidamised, mis moodustavad kodudest poole. Nüüd hakkab valitsus tekkinud vajakajäämist lappima.
Sadadesse miljonitesse eurodesse ulatuva energiahindade toetuspaketiga jäeti unarusse kaugküttega majapidamised, mis moodustavad kodudest poole. Nüüd hakkab valitsus tekkinud vajakajäämist lappima.