29. august 1996 kell 22:00

Phare hakkab koolitama toiduainetööstureid

Esialgse kava kohaselt valivad Phare spetsialistid välja kolm pilootettevõtet liha-, piima-, kala- ja tervaviljatööstustest. Põllumajandusministeeriumi Phare projektijuhi Ivar Siku sõnul on Pharel plaanis projekt läbi viia kolme aastaga, kusjuures ka järgnevatel aastatel jääb eraldatav summa samaks.

Lihatööstuse ASi Karree tegevdirektor Kalev Villem tunnistas, et seni ei tea töötleva tööstuse ettevõtted täpselt, milliseid muudatusi peavad nad tegema, et tootmine vastaks Euroopa Liidu standarditele. Seetõttu vajavad ettevõtetes töötavad spetsialistid ekspertidelt täpset informatsiooni kvaliteedinõuete kohta tootmissektorite lõikes, lisas ta.

Esialgsete ettepanekute kohaselt hakkab Phare igast tootmissektorist kolme pilootettevõtte peal koostama äriplaane ja koolitama välja spetsialiste, ütles Ivar Sikk.

Lihakombinaatidest on Kalev Villemi sõnul pilootettevõteteks pakutud ASi Rakvere Lihakombinaat, ASi Karree ja ASi Adavere Lihatööstus. Ivar Sikk märkis, et Phare ei pruugi piirduda ainult kolme ettevõtte töötajate koolitamisega, vaid võib firmade ringi laiendada. «Millise süsteemi järgi ettevõtteid valida, on väga raske otsustada,» tunnistas Sikk. «Üks tingimus on, et ettevõttest oleks asja ka 4--5 aasta pärast.»

Phare programmi kaudu on Eesti põllumajandusse investeeritud 92,4 mln krooni.

Hetkel kuum