• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Lühiuudised välismaalt

  Eesti suhkrupeedikasvatajatel on edaspidi võimalik müüa oma peete Läti suhkruvabrikutele, ütles Läti põllumajandusminister Roberts Dilba.
  Seni on Läti suhkruvabrikutele tooret tarninud vaid Inglise firma Man, kelle leping Läti põllumajandusministeeriumiga lõpeb 30. septembril ning seda ei pikendata. BNS
  Rahvusvaheliste pankade ja investeerimisfondide huvi Läti väärtpaberituru vastu on viimase kahe nädala jooksul märgatavalt tõusnud.
  Läti ettevõtete ostu vastu on huvi tundnud Soome Merita pank ja Rootsi Skandinavska Enskilda Banken, maaklerifirma Williams de Broe ja Daiwa Research Institute.
  Jätkuvat huvi Läti suurettevõtete aktsiate vastu ilmutavad Jaapani finantskorporatsioon Nomura International ning investeerimisfondid Salomon Brothers, Baltic Fund, Templeton ja New Century Fund. BNS
  Saksa investeerimispank Morgan Grenfell ennustab, et Soome mark liidetakse Euroopa valuutavahetuskursi mehhanismiga (ERM) 20.--22. septembril toimuval Euroopa majandus- ja rahandusministrite koosolekul.
  Tegeliku otsuse marga liitmise kohta langetab Euroopa Liidu rahanduskomitee, mis istub koos järgmse aasta alguses.
  Investeerimispanga hinnangul on marga ERMiga sidumise kurss 3,05--3,08 FIM/DEM. STARTEL-BNS
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Peep Siitam: palvetamine ja filosofeerimine talutavat elektri hinda ei too
Tänasest soodsamat elektrienergiat võimaldavate justnimelt Eestis asuvate tootmisseadmete rajamist on takistanud eelkõige pime usk elektrituru viljastavasse mõjusse, kirjutab osaühingu Energiasalv Pakri juht Peep Siitam oma LinkedIni lehel.
Tänasest soodsamat elektrienergiat võimaldavate justnimelt Eestis asuvate tootmisseadmete rajamist on takistanud eelkõige pime usk elektrituru viljastavasse mõjusse, kirjutab osaühingu Energiasalv Pakri juht Peep Siitam oma LinkedIni lehel.
USA ametivõimud hakkasid uurima Alibaba pilveäri
USA presidendi Joe Bideni administratsioon on otsustanud uurida e-kaubandusgigandi Alibaba pilveteenuseid, et saada aru, kas need ohustavad Ühendriikide julgeolekut, ütlesid asjaga kursis olevad inimesed.
USA presidendi Joe Bideni administratsioon on otsustanud uurida e-kaubandusgigandi Alibaba pilveteenuseid, et saada aru, kas need ohustavad Ühendriikide julgeolekut, ütlesid asjaga kursis olevad inimesed.
Venemaa firma tellib hiigeljäälõhkuja Soomest Vene omanikega laevatehaselt
Helsinki Shipyard sai Venemaa firmalt tellimuse ehitada uus jäämurdja, mis on suurim diisel-elektri-jäälõhkuja, mis Soomes kunagi ehitatud, kirjutab Helsingin Sanomat.
Helsinki Shipyard sai Venemaa firmalt tellimuse ehitada uus jäämurdja, mis on suurim diisel-elektri-jäälõhkuja, mis Soomes kunagi ehitatud, kirjutab Helsingin Sanomat.
Soome pungil kirbuturg toob ülejäägi Eestisse
Koroonaajal rohkem koju suunatud soomlased toovad kasutatud kaupa kõvasti kirbuturule, aga müügiks see päris sama tempoga ei lähe. Forssa Hope-nimeline taaskasutuskoht toob müümata jäänud kauba Eestisse, kirjutab Yle uudisteportaal.
Koroonaajal rohkem koju suunatud soomlased toovad kasutatud kaupa kõvasti kirbuturule, aga müügiks see päris sama tempoga ei lähe. Forssa Hope-nimeline taaskasutuskoht toob müümata jäänud kauba Eestisse, kirjutab Yle uudisteportaal.