• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Väikeärimeeste suur äri

  Tuues kauba oma Ladaga või siis lennureisiga sisse mõnest naaberriigist, on väikeärimehed rajanud Moskva lähistele tohutud müügikohad, kus kaubeldakse nii kodumasinate kui toiduainetega.
  Venemaa statistikakomitee andmetel langeb nende väikeärimeeste arvele kuni 20 protsenti Venemaa impordist. Järelikult on nende riiki sissetoodud kaupade koguväärtus peaaegu võrdne tuluga, mida Venemaa saab oma naftaekspordist.
  Kuna Venemaal toodetavate tarbekaupade kvaliteet on jätkuvalt halb ning nende pakkumine vähene, siis on väikeärimehed leidnud oma madala hinnaga toodetele soodsa müügikeskkonna.
  Niisuguse olukorraga on rahul Venemaa naaberriigid. Rahul pole ainult Vene riik, kellel seetõttu jäävad saamata suured maksutulud, mistõttu on hakatud sellele probleemile järjest suuremat tähelepanu pöörama.
  1. augustil jõustusid Venemaal uued tollimäärused, kuid riikliku tollikomitee andmeil pole need kaupade sissevoolu oluliselt piiranud. Kaubakogused, mis eraisikud toovad lennukiga sisse, on jäänud enamasti normide piiresse -- see on kuni 1000 USA dollari väärtuses ning mitte üle 50 kilogrammi.
  Vähenenud on üksnes laevadega sisseveetava kauba kogus.
  Kui näiteks loodepiirkonnas tuuakse sisse nüüd vähem mööblit, olmetehnikat, rõivaid, nahkja tekstiiltooteid, kuid rohkem plasttooteid, siis Lääne-Siberi regiooni on rohkem sisse toodud rõivaid ning nahast ning karusnahast tooteid. DN-BIZNES-TASS-ETA
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Andres Viia, Jüri Jõema: vajadus tarkvaraarendajate järele kasvab hüppeliselt
Värske prognoosi kohaselt on info- ja kommunikatsioonitehnoloogia (IKT) valdkonnas lähiaastail näha tugevalt kasvavat vajadust tarkvara- ja IKT-süsteemide arendajate järele. Neil ametialadel on juba praegu märkimisväärne katmata vajadus, kirjutavad OSKA analüütik Andres Viia ja Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liidu nõunik Jüri Jõema.
Värske prognoosi kohaselt on info- ja kommunikatsioonitehnoloogia (IKT) valdkonnas lähiaastail näha tugevalt kasvavat vajadust tarkvara- ja IKT-süsteemide arendajate järele. Neil ametialadel on juba praegu märkimisväärne katmata vajadus, kirjutavad OSKA analüütik Andres Viia ja Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liidu nõunik Jüri Jõema.
Ekspress Grupp kutsub aktsionäre kinnitama optsiooniprogrammi
Täna teatas Ekspress Grupp börsile, et ettevõtte juhatus teeb aktsionäridele ettepaneku võtta otsus vastu erakorralist üldkoosolekut kokku kutsumata.
Täna teatas Ekspress Grupp börsile, et ettevõtte juhatus teeb aktsionäridele ettepaneku võtta otsus vastu erakorralist üldkoosolekut kokku kutsumata.
Elmo Rent ja Telia toovad 5G tehnoloogia kaugjuhitavasse sõiduautosse
ELMO Rendi arendatav kaugjuhitavat tehnoloogiat kasutav lahendus võimaldab elektriauto kliendini toimetada ja vajadusel ümber parkida ilma juhi füüsilise kohalviibimiseta masinas. 5G võrku kasutades on auto ja kaugjuhtimispuldi vahel tekkiv viiteaeg minimaalne, mis parandab oluliselt reageerimisaega.
ELMO Rendi arendatav kaugjuhitavat tehnoloogiat kasutav lahendus võimaldab elektriauto kliendini toimetada ja vajadusel ümber parkida ilma juhi füüsilise kohalviibimiseta masinas. 5G võrku kasutades on auto ja kaugjuhtimispuldi vahel tekkiv viiteaeg minimaalne, mis parandab oluliselt reageerimisaega.
Mainorist lahkunud tippjuhid kohtusid Sõõrumaa juures
Taasiseseisvunud Eesti ühe mõjukaima äripere Pärnitsate loodud Mainori kontsernis Ülemiste Cityt arendavate juhtide koosseisus toimusid mullu olulised muutused, kui ameti pani maha kaks juhatuse liiget.
Taasiseseisvunud Eesti ühe mõjukaima äripere Pärnitsate loodud Mainori kontsernis Ülemiste Cityt arendavate juhtide koosseisus toimusid mullu olulised muutused, kui ameti pani maha kaks juhatuse liiget.