• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Halduskogu on isegi vähe kritiseeritud

  Kuna Tallinna kesklinnas on õnnestunud maa omanikuks saada ainult mõnel üksikul firmal, siis leiab Äripäev, et kesklinna halduskogu tegevust on seni liiga vähe kritiseeritud.
  Toimetus on ja jääb ka edaspidi seisukohale, et maa erastamine juriidilistele isikutele peab toimuma kehtivate seaduste alusel. Kui seaduse looja peab vajalikuks võimaldada juriidilistel isikutel erastada maad erastamisväärtpaberite eest, siis peab seda ka järgima Tallinna kesklinna halduskogu.
  Kesklinna halduskogu on oma praeguse tegevusega maa erastamisel loonud soodsa pinnase korruptsiooni levikuks, sest maa erastamisest keeldumisel ei lähtu halduskogu kehtivatest seadustest.
  Toimetus ei saa kuidagi heaks kiita, et halduskogu võtab endale volituse otsustada seaduse täitmise ja mittetäitmise üle. Imelik on asi ka seetõttu, et tegemist pole mitte omavalitsusele kuuluva maaga, vaid riigi omanduses oleva maaga.
  Halduskogu tegevus maa erastamisel pärsib ettevõtetevahelist ausat konkurentsi, sest osadele firmadele on lubatud maad erastada, teistel aga mitte.
  Kui halduskogu otsustab, et maa erastamine erastamisväärtpaberite eest on vale, siis tuleks sellest seisukohast lähtuda kõigi maa erastamist taotlenud firmade puhul ja seda mitte ainult Tallinna kesklinnas, vaid kogu Eestis.
  Maa erastamisest keeldumist ei saa põhjendada maa madala hinnaga või ettevõtte kuulumisega väliskapitalile. Kohaliku omavalitsuse ülesanne on aidata kaasa linna arengule.
  Äripäeva arvates sõltub linna areng linnas tegutsevate ettevõtete arengust. Peamine ettevõtlust pärssiv tegur on praegu maareformi venimine, mida soodustab kesklinna halduskogu tegevus. Täpsemalt, linnaosa juhtide väärastunud tahe.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Anu Ruul: kestliku innovatsiooni võimalikkusest Maal – kümme sammu maailmalõpust eemale
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
USA aktsiaturg: Nasdaq pani langusnädalale punase punkti
Tehnoloogiaaktsiaist pungil Nasdaqi liitindeks lõpetas börsinädala 2,72 protsendise kukkumisega; languses olid ka kõik teised peamised USA börsiindeksid.
Tehnoloogiaaktsiaist pungil Nasdaqi liitindeks lõpetas börsinädala 2,72 protsendise kukkumisega; languses olid ka kõik teised peamised USA börsiindeksid.
Raadiohitid: ühe Eesti panga juhtimisviga ja uus Tuul Tallinna börsil
Lõppeval nädalal puistasid raadioeetrisse tarkuseteri ettevõtja Indrek Neivelt, kes analüüsis kahe Eesti panga konkurentsi, Swedbank Eesti juht Olavi Lepp, kes rääkis spetsialistist juhiks kujunemisest, ning elektritõukeratta jagamisteenuse Tuul kaasasutaja Kristjan Maruste, kelle sõnul hakkab ettevõte lähiajal Tallinna börsilt kaasama võlakirjadega finantseeringuid.
Lõppeval nädalal puistasid raadioeetrisse tarkuseteri ettevõtja Indrek Neivelt, kes analüüsis kahe Eesti panga konkurentsi, Swedbank Eesti juht Olavi Lepp, kes rääkis spetsialistist juhiks kujunemisest, ning elektritõukeratta jagamisteenuse Tuul kaasasutaja Kristjan Maruste, kelle sõnul hakkab ettevõte lähiajal Tallinna börsilt kaasama võlakirjadega finantseeringuid.
Ossinovski vastane ei jäänud kohtu otsusega rahule
Läti ärimees Ilja Gertšikov, kelle Riia esimese astme kohus jättis ilma kosmeetikatootja Dzintars kaubamärgiõigustest, mille kohus määras Oleg Ossinovski ostetud ettevõttele, on otsuse edasi kaevanud, kirjutab Leta.
Läti ärimees Ilja Gertšikov, kelle Riia esimese astme kohus jättis ilma kosmeetikatootja Dzintars kaubamärgiõigustest, mille kohus määras Oleg Ossinovski ostetud ettevõttele, on otsuse edasi kaevanud, kirjutab Leta.