23. september 1996 kell 22:00

Klaasifirma arvestab käibega alla 15 miljoni

Jürman rääkis, et kolme Rootsi eraisiku poolt üle kahe aasta tagasi erastatud osa tehase Tarbeklaas varade baasil loodud Skankristalli ASis on investeeritud seni põhiliselt toodangu kvaliteedi parandamisse ning tootmisruumide kohandamiseks.

«Järgnevalt peame tööd tegema toodangu turustusagentide võrgu väljakujundamiseks,» teatas Jürman.

Tema sõnul kujuneb 70 töötajaga Skankristalli müügikäibeks sellel aastal alla 15 miljoni krooni. Kolmandiku toodangust turustab firma Ühendriikides, ülejäänu jaguneb Põhjamaade ning Lääne-Euroopa ja kohaliku turu vahel.

«Eestis on viimasel aastal meie toodangut rohkem ostma hakatud,» nendib Jürman. Samas märgib ta, et ilmselt on siinsel turul suuremad ostjad siiski turistid.

Euroopas on Jürmani sõnul hakanud ilma tegema ja Skankristalliga konkureerima Poola, Rumeenia ja Tshehhi klaasnõude valmistajad. «Kui Tshehhide näol on tegemist traditsioonidega tuntud klaasitootjatega, siis Poola ja Rumeenia puhul on tunnetatav riigi toetus neile,» rääkis Jürman.

Skankristalli ASi aktsionärid on Rootsi firma Denos AB juht Erik Hammerlund, metalli ja klaasisulatusahjude tootja firma Ramco AB juht Olof Thureson ning Jaan Manitski.

Hetkel kuum