25. september 1996 kell 22:00

Volta loodab allhankele Põhjamaadesse

Ravori Investeeringute ASi tegevdirektori Erik Kösteri sõnul saab projekti käivitumise korral öelda, et tehas Volta töötab normaalselt.

Kösteri sõnul toodab Volta keskeltläbi 12 000 elektrimootorit aastas, millest kolmandik müüakse Venemaale, 20% mootoritest turustatakse Lääne-Euroopas ning ülejäänu müükase Aafrikasse ja Aasia regiooni. «Kuna müüme vahendajate kaudu, on raske öelda, mis riiki täpselt need mootorid lõpuks lähevad,» sõnas Köster.

Allahanget teeb Volta praegu vaid ühele Saksamaa mootorifirmale, kes peaks möödunud aasta lõpus sõlmitud lepingu kohaselt ostma 20 000 üksikosa kuus, mis Kösteri sõnul tähendab umbes poole miljoni krooni suurust kuukäivet.

Samas ta lisas, et Ravori investeeringute AS on sõlminud umbes 30 miljoni krooni suuruse allhankelepingu Soome kontserni Kone tütarfirmaga Kone Cranes, kelle tellimust hakatakse täitma jaanuaris. «Tõenäoliselt oktoobris sõlmime lepingu veel ühe Põhjamaade kontserniga, kellele hakkame tehases Volta valmistama trafoplaate,» teatas Köster.

Ta märkis, et kui nende lepingute täitmine käivitub, siis võib öelda, et tehas Volta töötab.

Praegu toodab Volta selle alusel, kuidas on tellimusi. «Naljaga pooleks võib ju öelda, et praegu tehas seisab, kui hetke tootmismahtu võrrelda mahuga, mis me saame Põhjamaade kontsernidega sõlmitavate lepingute tulemusel,» lausus Köster. Tulevikus on tõenäoliselt nii, et lõviosa tegevusest on siiski allhange, lisas ta.

Pisut alla 250 töötajaga Volta aastakäibeks prognoosis ta kuni 50 miljonit krooni. «See on optimistlik prognoos,» lausus Köster.

Volta hoonetekompleks, mis asub Tallinnas Tööstuse tänava ääres, plaanib Ravori Investeeringute AS suures osas väljarentida. «Meie enda käsutusse jääb umbes 1/5 kogu kasutatvast pinnast,» märkis Köster.

Hetkel kuum