Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.
Rakvere maksapasteet oli parim
Ühtekokku oli konkursi komisjonile hindamiseks esitatud kuus lihatoodet ASidelt Rakvere Lihakombinaat, Tallegg ning Adavere Lihatööstus ning seitse majoneesi, sinepit ja ketshupit ASidelt Lehtsala ja Mingelin.
Konkursi üks initsiaatoritest ja juhtidest Eha Peedimaa möönis, et Eesti parima toiduaine valimine on mõeldud eelkõige tunnustusena ettevõtete toiduainetehnoloogidele, kes jäävad tavaliselt ilma tähelpanuta.
Tänaseks on 1996. aasta parima toiduaine tiitli pälvinud ka ASi ETK Võru Leib toode Riia leib, ASi Kalev kingituskarp Freesia ning ASi Salvest pohlasalat.
Kõik senised võitjad saavad autasuks hõbemärgi, mis kinnitatakse parimale tootele.
Järgmiseks teisipäevaks valitakse ka parim jook, piimatoode ja kalatoode.
Eesti 1996. aasta parim toiduaine, mis saab kuldmärgi osaliseks, valitakse välja 9. oktoobril ning tehakse teatavaks 15. oktoobril Tallinna lillepaviljonis.
Eelmisel aastal võitis Eesti parima toiduaine tiitli Tallinna Piimatööstuse ASi virsikujogurt.