7. oktoober 1996 kell 22:00

President ei sobi lastele eeskujuks

Eesti sai eile endale uue presidendi. Lilledega pärjatud rahvariietes tüdrukutirtsud olid kogunenud Toompea lossi ajakirjanike rõdule kaema, kuidas suur riigiisa ametisse astub. Näha said nad riigitööst väsinud juhtpoliitikut, kes esimesele presidendiloozhi toolile prantsatas ja ajakirjanike ja diplomaatilise korpuse silme ees oma abikaasal armulikult vabale istekohale turnida lubas. Üle oma põlvede loomulikult.

President näitas eile parlamendi ees, et oma vigadest õppust võtta ta ei oska. Sest ei ole veel jahtunud mälestused tema poetatud repliigi ümber 19. septembri presidendikandidaatide teletebatil. «Härra Tõugu, kahjuks ei mäleta ma, kuidas teie eesnimi on,» demonstreeris president oma prantsuse lastetuba.

Meri ei jätnud oma eilses tervituskõnes ka tüli parlamendiga. Ohtrad kiitused kohalikele omavalitsustele ei jätnud kahtlust, et president on nüüd riigikogust sõltumatum kui ei kunagi varem.

Hetkel kuum