8. oktoober 1996 kell 22:00

Mitu juurdeehitist korraga

Septembri keskel täienes Tartu suurfirmale Estiko kuuluv E-Kaubamaja kompleks kolme uue juurdeehitisega. Tartu ehitusfirma Linnaehitus ehitas Tartu esimese parkimismaja ja laiendas rahvusvahelisse kaupluste ketti Spar kuuluvat toidukauplust, Tartumaa ehitusfirma Lähte Ehitus laiendas E-Kaubamaja. Kaubanduskompleksi läbib sisemine kaubandustänav, mis nimetati E-tänavaks.

Lähte Ehituse juhatuse esimehe Kalvi Liivametsa sõnul tegid nemad madalaima pakkumuse ning võitsid konkursi. E-Kaubamaja juurdeehitus, millega lisandus 1327 m² kaubanduspinda, läks ehitaja kinnitusel maksma veidi üle 3 miljoni krooni. Juurdeehituse konkursil osales ka Linnaehitus, kes kaks aastat tagasi ehitas E-Kaubamaja esimese järgu.

«Ehitustegevus käis põhiliselt sisehoovis, seega kitsastes tingimustes,» rääkis Liivamets. «Samas näitab see, et maa väärtus linnas järjest enam tõuseb.» Liivametsa sõnul on juurdeehitus tavaline raudbetoonkonstruktsioonehitus. Siseviimistluses järgiti E-Kaubamaja esimeses järgus tehtut.

110 autot mahutava kahekorruselise parkimismaja maksumus on 5,5 mln krooni. Linnaehituse direktor Alar Kroodo kiidab tellija, projekteerija ja ehitaja ühistööd odavaima ning optimaalse lahenduse nimel.

Raudbetoonkonstruktsioonist parkimismaja esimeselt korruselt pääseb toidupoodi. E-Kaubamajja pääseb nii esimeselt kui teiselt korruselt.

110 meetri pikkusel E-tänaval on kokku 3360 m² müügipinda, 1500 m² üldkasutatavat pinda, 800 m² lao-ja abipinda ning 1300 m² büroopinda.

Hetkel kuum