• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Mitu juurdeehitist korraga

  Septembri keskel täienes Tartu suurfirmale Estiko kuuluv E-Kaubamaja kompleks kolme uue juurdeehitisega. Tartu ehitusfirma Linnaehitus ehitas Tartu esimese parkimismaja ja laiendas rahvusvahelisse kaupluste ketti Spar kuuluvat toidukauplust, Tartumaa ehitusfirma Lähte Ehitus laiendas E-Kaubamaja. Kaubanduskompleksi läbib sisemine kaubandustänav, mis nimetati E-tänavaks.
  Lähte Ehituse juhatuse esimehe Kalvi Liivametsa sõnul tegid nemad madalaima pakkumuse ning võitsid konkursi. E-Kaubamaja juurdeehitus, millega lisandus 1327 m² kaubanduspinda, läks ehitaja kinnitusel maksma veidi üle 3 miljoni krooni. Juurdeehituse konkursil osales ka Linnaehitus, kes kaks aastat tagasi ehitas E-Kaubamaja esimese järgu.
  «Ehitustegevus käis põhiliselt sisehoovis, seega kitsastes tingimustes,» rääkis Liivamets. «Samas näitab see, et maa väärtus linnas järjest enam tõuseb.» Liivametsa sõnul on juurdeehitus tavaline raudbetoonkonstruktsioonehitus. Siseviimistluses järgiti E-Kaubamaja esimeses järgus tehtut.
  110 autot mahutava kahekorruselise parkimismaja maksumus on 5,5 mln krooni. Linnaehituse direktor Alar Kroodo kiidab tellija, projekteerija ja ehitaja ühistööd odavaima ning optimaalse lahenduse nimel.
  Raudbetoonkonstruktsioonist parkimismaja esimeselt korruselt pääseb toidupoodi. E-Kaubamajja pääseb nii esimeselt kui teiselt korruselt.
  110 meetri pikkusel E-tänaval on kokku 3360 m² müügipinda, 1500 m² üldkasutatavat pinda, 800 m² lao-ja abipinda ning 1300 m² büroopinda.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Saksa majandusajakirjanik valimiste eel: taastame Hansa Liidu!
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Sigade hinnad kukkusid Hiinas tagasi maa peale
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Joe Biden süüdistab vaktsineerimata ameeriklasi majanduse aeglases taastumises
Ameerika Ühendriikide president Joe Biden süüdistas reedel koroonaviiruse vastu vaktsineerimata ameeriklasi selles, et viimased aeglustavad USA majanduse taastumist, vahendab CNBC.
Ameerika Ühendriikide president Joe Biden süüdistas reedel koroonaviiruse vastu vaktsineerimata ameeriklasi selles, et viimased aeglustavad USA majanduse taastumist, vahendab CNBC.
Kruuda, Pärna ja Uibo kriminaalasi ärkas uuesti ellu
Kui Tartu maakohus lõpetas aegumise tõttu ärimeeste Oliver Kruuda, Aivo Pärna ja Jaan Uibo kriminaalasja toorpiima vahendaja OÜ UP Varud maksejõuetuse põhjustamises ja ringkonnakohus tühistas lõpetamise määruse osaliselt, siis riigikohus tühistas määruse täies ulatuses.
Kui Tartu maakohus lõpetas aegumise tõttu ärimeeste Oliver Kruuda, Aivo Pärna ja Jaan Uibo kriminaalasja toorpiima vahendaja OÜ UP Varud maksejõuetuse põhjustamises ja ringkonnakohus tühistas lõpetamise määruse osaliselt, siis riigikohus tühistas määruse täies ulatuses.