9. oktoober 1996 kell 22:00

Fond otsib Rootsi riskivõtjaid

Fondi kuulub kuus Soome investorit, fondi direktor Jarmo Rautainen koos partneri Mikael Plantinguga loodavad kaasata ka Rootsi ettevõtjaid.

Hetkel on Eestis 1092, Lätis 440 ja ning Leedus vaid 180 Rootsi ettevõtet. Juba mõnda aega on kohal suurettevõtted Volvo, AGA ja Vattenfall, vähe on aga väike- ja keskmise suurusega ettevõtjaid, kes oleksid huvitatud ühisfirmade loomisest kohalike ettevõtjatega.

Just viimastele on fond oma tegevuse suunanud. Iga investeeritud dollari garanteerib Euroopa rekonstruktsiooni- ja arengupank (EBRD).

Kapitalipuudust Balti riikides enam ei tunta. Pigem on vajaka oskuslikust juhtimisest, ütles Mikael Planting. Fondi juhatusse kuuluvad mitmed ettevõtjad ning mõned tõeliselt tugevad makroökonoomika spetsialistid, nagu Peter Engström ja Esko Ollila. Peter Engström on muu hulgas maailmapanga poolt lähetatud konsultant Leedu panganduskriisi lahendamiseks.

Fondi poliitika kohaselt ei osteta kunagi rohkem kui 40 protsenti ettevõttest. Fond juhib ettevõtte tegevust sellega, et nõuab sõnaõigust ettevõtte ökonoomikadirektori ning ekspordidirektori määramisel. DI

Hetkel kuum