9. oktoober 1996 kell 22:00

Kebina ja Silves pakuvad keskturu eest 31 miljonit

Äripäevale teadaolevalt on keskturu praegune direktor ja Nõmme turu omanik Mati Kebina oma firma NT Kaubandus kaudu teinud 31 miljoni krooni suuruse pakkumuse ja Tiiu Silvese firma AS Langren miljon krooni väiksema pakkumuse keskturu ostmiseks. Silves ja Kebina sõlmisid enne viimast konkursivooru omavahelise kokkuleppe, et kui keskturu tegevjuht konkursi võidab, siis jagab ta omandit Silvese firmaga, ja vastupidi.

Kebina sõnul kavatseb ta koos Silvesega investeerida keskturu arendamisse 20,5 miljonit krooni. Selle raha eest tahavad pakkujad turul ära kaotada putkamajanduse ja rajada selle asemele klaasist turuhoone.

Tiiu Silves ütles eile, et põhjus, miks ta keskturu erastamisel osaleb, on seotud tema äritegevuse kümneaastase juubeliga. «Mina alustasin oma äri keskturul vahvlite küpsetamisega, 1987. aastal hakkasin müüma lilli,» rääkis Silves.

Ta lisas, et üksi oleks temal ja ta partneritel turu juhtimine raskeks läinud, seetõttu sõlmis ta kokkuleppe Mati Kebina firmaga. «Minust ei ole juhatajat, vaja on kindla käega meest, nagu Kebina,» lausus ta.

Kebina on lubanud konkursi võitmise korral tasuda kogu ostusumma korraga. Ühe Tallinna linnavolikogu liikme sõnul garanteerivad Kebina pakkumust vähemalt kolm panka, nende seas Tallinna Pank ja Ühispank. Kebina väitel on tema pakkumusele andnud garantii viis panka.

Äripäeva andmetel kuuluvad kuue lõppvooru pääsenud pakkuja hulka ka kinnisvarafirma Arco Vara, afganistaanlastele kuuluv piimatootmisfirma Lacto ja üks Kadaka turuga seotud firma.

ASi Arco Vara juhatuse aseesimees Richard Tomingas ütles, et Arco Vara esindab konkursil oma klienti, ASi Salguke, mis on riiulifirma.

Mati Kebina andmetel ulatub ka Lacto pakkumus üle 30 miljoni krooni. Äripäeval ei õnnestunud Lacto presidenti Jaqub Haidaryt eile kätte saada, kuna ta viibib komandeeringus.

Hetkel kuum