15. oktoober 1996 kell 22:00

Daewoo vahetab esindajat

Hendrik Raun ASist Sperco ütles, et praegu käivad läbirääkimised, mille käigus püütakse täpsustada uute omanike ringi ning selgitada välja, millisel kujul investeeringuid kaasata. «Võib-olla ostetakse ära Autotalli aktsiad,» ütles ta. Rauni sõnul on tõenäoline, et aktsiad võivad ära osta Sperco ja mõned tema partnerid. Korealastega alla kirjutatud protokollidele, kus on fikseeritud, et meie hakkame Daewooga Eestis tegelema, rääkis Raun.

Raun lisas, et kuna hetkel pole kogu asi sajaprotsendiliselt kindel, on detailidest veel vara rääkida. Esialgse plaani kohaselt loodetakse kogu projekt käima saada käesoleva kuu lõpus. Raun ütles, et loodetavasti saavad inimesed Daewoosid taas osta juba novembris, isegi asjade venimise puhul saab seda teha vähemalt juba käesoleval aastal.

«Daewoo esindajad käisid koostöövõimalusi uurimas mitme siinse automüügiesindaja juures,» kommenteeris olukorda üks automüügi alal tegutsev ettevõtja. Ta lisas, et Autotalli omanikud oleks pidanud kannatlikumad olema, sest varem või hiljem oleks Daewoode müük korralikult käima läinud.

Äripäeva andmetel lõpetas Autotall oma tegevuse oktoobri alguses. Mitme päeva jooksul ei ole Äripäeval õnnestunud ühegi Autotalli esindajaga kontakti saada.

Autode müügi- ja teenindusettevõtete liidust (AMTEL) öeldi Äripäevale, et oktoobrikuus AMTELi korraldatud septembrikuu müügitulemuste päringutele Autotall enam ei vastanud. AMTELi andmetel tekkisid Autotallil rahalised probleemid juba mõni aeg tagasi. «Juba siis otsiti uusi investeeringuid,» öeldi AMTEList.

Selle aasta kaheksa kuuga müüs Autotall AMTELi andmetel 52 Daewood. Septembris müüdi uutest autodest kõige rohkem Opeleid -- 107 autot. Käesoleva aasta üheksa kuuga on uutest autodest kõige rohkem ostetud Toyotasid -- 641 autot.

Hetkel kuum