16. oktoober 1996 kell 22:00

Pärnusse kogunevad majandustipud

Konverentsi ühe korraldaja, Fontes PMP peadirektori Tõnis Arro sõnul annab konverents Eesti tegevjuhtidele võimaluse võtta paariks päevaks aeg maha ja rääkida praktikutel omavahel. Konverentsi pealkiri ongi «Praktikult praktikule». Paljud Eesti suurettevõtted on läbinud privatiseerimisprotsessi ja on praegu restruktureerimise etapis, rääkis Arro. Sellises olukorras on tema sõnul oluline õige juhtimismeetodi valimine.

Konverentsil osalev Tallinna kaubamaja peadirektor Peeter Tohver rääkis, et kavatseb oma ettekandes kontsentreeruda inimeste juhtimisele. «Kaubamajas töötab ju 400 müüjat, kes loovad tegelikult kaubamaja näo,» ütles ta. Kaubamaja ees seisev põhiline ülesanne on tema sõnul praegu murda nõukogudeaegne arusaam, et kliente jätkub ka ilma kaubamajapoolse pingutusteta.

Samas osalevad konverentsil ka ettevõtted, nagu Hansapank, kes on loodud juba uute põhimõtete järgi, lausus Arro.

Hansapanga juhatuse aseesimees ja Hansapank Latvia Eesti-poolne juht Rain Lõhmus ütles, et peab konverentsil ettekande rahvusvahelise organisatsiooni juhtimisest. Kui Hansapanga töötajatest on 200 juba väljaspool Eestit, siis peavad muutuma ka juhtimise alused, lausus ta. Mõelda tuleb Läti seadusandlusele, keeleprobleemidele jne, rääkis ta.

Tõnis Arro sõnul tutvustab konverents ka organisatsiooni juhtimise uusi suundumusi. Hierarhilised organisatsioonid asenduvad dünaamilisemate struktuuridega, kus on võimalikud eri töövõtu vormid, selgitas ta. Sel teemal esinevad ka sotsiaalfilosoof ning London Business Schooli professor Charles Handy ja Eurostrati president Saksamaalt Manfred Caspar.

Konverentsi korraldajad, kaubandus-tööstuskoda, Fontes, TM Koolitus ning Äripäev kavatsevad hakata korraldama juhtimisalaseid konverentse regulaarselt.

Hetkel kuum